Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Mirjam Pol Balkan Rally Report deel 1

Mirjam Pol Balkan Rally Report deel 1
10 months ago

In Bulgarije vindt elk jaar de Balkan Offroad Rally plaats. De race begint in de bergen en eindigt aan de Zwarte Zee. Sinds september 2018 sponsort ChromeBurner een van de stoerste motorrijdsters van Nederland, Mirjam Pol. Op dit moment doet Mirjam mee aan de Balkan Rally. Ze debuteerde op 17-jarige leeftijd als eerste Nederlandse motorrijdster in de loodzware Dakar Rally. Mirjam heeft door de jaren heen al heel wat te verduren gehad. Haar doorzettingsvermogen, gezonde verstand en ervaring hebben haar vaak geholpen en ook dit jaar gaat ze weer tot het uiterste! Ben jij benieuwd naar de vorderingen van Mirjam in de Balkan Rally? Lees hieronder het eerste deel van Mirjam’s Rally verslag.


MIRJAM POL HOUDT ZICH PRIMA STAANDE IN BALKAN RALLY

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in Bulgarije wordt gereden is voor de stoere motorrijdster een test voor de Dakar rally 2020. Eerder dit jaar won Pol de Breslau rally en dat is niet ongemerkt gebleven. Zij voelt dat de ogen van de concurrentie op haar gericht zijn.

Roadbook inkleuren aan de start

De eerste etappe-dag verliep niet helemaal zoals Mirjam het in haar gedachten had. Ze had te weinig tijd tussen de briefing en de start van de eerste special. Met stiften en haar roadbook zat zij bij de start om zich toch zo goed mogelijk voor te bereiden.

Die hectische start van de Balkan Offroad Rally nam ze mee de race in waardoor ze niet goed in haar ritme kwam en kleine foutjes maakte. Daardoor verloor ze wat tijd ten opzichte van haar concurrenten. Toch was de Nederlandse motorrijdster niet geheel ontevreden over het resultaat. “Ik moet altijd warmdraaien in een rally, ben net een ‘dieseltje’. Nu dus ook. De eerste dag was een korte special, ik zit er nu goed in en weet wat ik kan verwachten”, laat Pol na de eerste etappe weten.


Ik heb heerlijk gereden vandaag

De tweede etappe-dag bestond uit drie specials en had in totaal een lengte van bijna 195 kilometer. En zoals Pol al verwachtte hervond ze haar ritme weer; de tweede special van de Balkan rally schreef ze op haar naam! Special nummer drie en vier finishte ze beide als derde. Ze heeft haar visitekaartje afgegeven.

De motor voelt goed, de specials zijn heel divers en sommige stukken op de stage zijn supersnel. Pol over de tweede wedstrijddag: “Er waren stukken in de route waar ik het gas volledig open kon gooien en ik met 160 km over de paden vloog. Ik heb heerlijk gereden, het was meer racen eigenlijk. Ik voel het nu wel overal in mijn lijf maar ik ben blij met vandaag. Die laatste special deed me aan Mali denken, in een van mijn eerste Dakar rally’s! En natuurlijk ben ik blij dat ik de tweede special heb gewonnen. Alle mogelijkheden staan nog open.”

Na twee dagen staat Mirjam Pol vierde algemeen. Maandag worden er twee specials gereden en leggen de coureurs wederom een kleine 200 kilometer af.

MIRJAM WINNAAR DERDE ETAPPE

De derde wedstrijddag van de Balkan rally geeft Mirjam haar concurrenten het nakijken. De vijfde special won ze overtuigend en de zesde etappe wist Mirjam als tweede te finishen waardoor zij de derde etappe-dag op haar naam wist te zetten.

MIRJAM OVER HAAR DAG-OVERWINNING

“Ik heb weer een lekkere en goede dag gehad en geen fouten gemaakt. En als anderen dat dan uiteindelijk wel doen, ook al zijn het kleine foutjes, dan weet ik dat ik ervoor moet gaan. En dat is gelukt en resulteerde in de overwinning van de vijfde special”, laat Mirjam weten.

Tijdens de zesde etappe ging Rob van Vegchel haar voorbij maar het lukte hem niet om weg te rijden bij Mirjam waardoor zij de snelste tijd had over de twee specials van vandaag.

Tweede in algemeen klassement

Ook voor het algemeen klassement heeft ze goede zaken gedaan; na drie wedstrijddagen staat ze tweede algemeen, met een achterstand van een kleine 3 ½ minuut op de nummer 1 van het algemeen klassement, de Nederlander Rob van Vegchel.

Mirjam haar verhaal wordt vervolgt……


Posted in: Motorsport