Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Communicatiesystemen: kiezen en installeren

Communicatiesystemen: kiezen en installeren
18 days ago

Een communicatiesysteem op je helm is een grote toevoeging aan het motorrijden. Communiceer tijdens een rit met vrienden, neem telefoontjes aan tijdens het rijden, ontvang instructies van je navigatiesysteem of luister onderweg gewoon lekker naar je favoriete muziek. Waar je het systeem ook voor gebruikt, de keuze is ondertussen reuze. Tientallen systemen van verschillende merken, prijzen, kwaliteit en pasvorm zijn er in de winkels te vinden. Hoe weet je dan nog welke je moet kiezen? En nog belangrijker: past het systeem ook in jouw helm?

Wij helpen je een handje op weg met welk systeem waar precies voor geschikt is en hoe je een communicatiesysteem in je helm installeert.

In de volgende tabel kun je van onze best verkopende systemen zien wat de verschillen zijn. Hiermee zie je precies welk systeem het best bij jou past en is de keuze zo gemaakt!

communicatiesystemen-kiezen-en-installeren

Als je de keuze dan uiteindelijk gemaakt hebt, moet het systeem natuurlijk ook nog in de helm. In sommige gevallen zoals bij het SC1-systeem van Schuberth is dit heel eenvoudig en klik je het systeem simpelweg in je geschikte Schuberth helm. Echter kopen de meeste motorrijders één van de universele systemen, zodat ze het systeem mee kunnen nemen naar hun volgende helm bijvoorbeeld.

Deze systemen zijn in de meeste helmen te installeren en dit gebeurt in bijna alle gevallen op de volgende manier:

Stap 1

communicatiesystemen-kiezen-en-installerenHet verwijderen van de binnenvoering. Om het systeem te installeren zal eerst de binnenvoering eruit gehaald moeten worden. Begin met het loshalen van de wangkussens, gevolgd door de center pad. Tip: de voorkant van de center pad kun je vast laten zitten en deze door je vizier poort naar buiten vouwen. Dat scheelt weer wat gepriegel!

Stap 2

communicatiesystemen-kiezen-en-installerenZodra de binnenvoering is verwijderd kan de control unit van het communicatiesysteem geplaatst worden. Let bij de plaatsing hiervan op bijvoorbeeld het bedienen van je zonnevizier of het scharnierpunt van je kinstuk in het geval van een systeemhelm. Als je de unit op de helm monteert met de plakstrip, zorg dan dat het oppervlak van de helm schoon, droog en vetvrij is voor een optimale hechting van de strip. Bij een klembevestiging is dit uiteraard niet van toepassing. Meestal is het geen probleem, maar let ook op dat je met de lengte van de speaker- en microfoonkabels goed uitkomt.

Stap 3

communicatiesystemen-kiezen-en-installerenHet plaatsen van de speakers. Plaats de speakers in de daarvoor bestemde uitsneden in de helm. Zijn deze niet aanwezig, dan plaats je de meegeleverde stukjes klittenband op de plek waar je oor ongeveer in de helm zit. Op deze manier kun je vervolgens met passen en verplaatsen van de speaker op het klittenband de perfecte positie bepalen. Zorg dat de speakers goed recht voor je oor zitten voor de beste luisterervaring!

Stap 4

communicatiesystemen-kiezen-en-installerenHet plaatsen van de microfoon. Zorg ervoor dat je microfoonkabel of “boom” goed achter je wangkussen door kan lopen en bevestig het klittenband vervolgens op deze locatie. Plaats vervolgens je microfoon.

Stap 5

communicatiesystemen-kiezen-en-installeren
Het terugplaatsen van de binnenvoering. Hierbij werken we exact tegenovergesteld van het begin. We plaatsen dus als eerste de center pad terug in de helm. Werk terwijl je dit doet netjes de bekabeling weg achter de voering. Als de bekabeling te lang is, probeer deze dan losjes bij elkaar te bundelen en leg ze bijvoorbeeld in een ventilatiekanaal van de helm, eventueel met hulp van een stukje plakband. Hierdoor zul je de bekabeling niet voelen tijdens het dragen van de helm. Zodra de center pad weer op zijn plaats zit, kunnen de wangkussens teruggeplaatst worden. Let hierbij ook weer op het wegwerken van de kabels zodat deze geen druk uit gaan oefenen op je hoofd als je de helm draagt. Zodra de binnenvoering weer volledig is geïnstalleerd, ben je klaar om de weg op te gaan met een lekker muziekje of een gezellig gesprek!

Posted in: Helmets and gear