Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Het verhaal achter: ''the donkey'', de bekendste rossi replica

Het verhaal achter: ''the donkey'', de bekendste rossi replica
4 months ago

Het verhaal achter: ''the donkey'', de bekendste rossi replica

In 2009 was de titelstrijd in de MotoGP een spannende: Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa en Valentino Rossi legden elkaar het vuur aan de schenen. Met name Lorenzo en Rossi gingen zeer gelijk op en geen van beiden kon het zich veroorloven om een nulscore op het bord te zetten. Rossi voerde de lijst aan en net op het moment dat hij, dankzij twee DNF’s van Lorenzo op Silverstone en Brno, echt afstand kon nemen schuift hij in het 9e rondje van de GP van Indianapolis met zijn YZR-M1 onderuit. Lorenzo wint deze race vervolgens met overtuiging en loopt flink in op Rossi in de tussenstand. De volgende race was die van San Marino, waar Rossi altijd flink uitpakt met het design op zijn helm en hij stelde uiteraard niet teleur! Samen met designstudio Drudi kwam hij met het inmiddels legendarische design van een ezel op zijn helm waarmee hij duidelijk aangaf hoe hij over zijn actie in Indianapolis dacht. Het toppunt van zelfspot en een mooi voorbeeld van de humor van Il Dottore! Natuurlijk was ook deze helm weer voorzien van een aantal leuke details: zo zijn de ogen van de ezel in werkelijkheid een scan van de ogen van Valentino zelf, heeft de ezel dezelfde oorbel in zijn linkeroor en dragen de bulldogs van Vale op de achterkant van de helm een muts met ezelsoren. De tekst “El sumèr” op de achterkant betekent “ezel” in het dialect dat in Tavullia, de woonplaats van Rossi, wordt gesproken.

Het verhaal achter: ''the donkey'', de bekendste rossi replicaWe spoelen een jaartje verder door en The Donkey komt beschikbaar als replica op de AGV GP-Tech racehelm en weer een aantal jaar later vindt het design ook zijn weg naar de K3, op dat moment het sportieve instapmodel van AGV. The Donkey blijkt een absolute verkooptopper maar om onbekende redenen besluit AGV het design niet meer te gaan voeren op de K3 SV, de opvolger van de K3. Op dat moment komt ChromeBurner in beeld! We hebben bij AGV aangeklopt met de vraag of het design toch op de K3 SV gevoerd kon worden. Dat kon, mits we aan een minimale bestelhoeveelheid konden komen en dan zou hij speciaal voor ons geproduceerd worden. Zo gezegd, zo gedaan! Zo geschiedde het voor de eerste en tot nu toe ook laatste keer dat één enkele dealer er voor zorgde dat een helmfabrikant op verzoek een specifiek design van Valentino Rossi in productie nam!

De AGV K3 SV The Donkey is zodoende min of meer de ChromeBurner mascotte geworden. We hebben er al honderden verkocht en de helm vindt nu nog steeds gretig aftrek bij motorrijders van over de hele wereld. Voor sommigen is deze helm maar gewoon een helm, maar voor ons is het een succesverhaal waar we trots op kunnen zijn!

Posted in: Helmets and gear