Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Het vinden van de perfecte helm

Het vinden van de perfecte helm
5 months ago

Het kiezen van een nieuwe helm kan een hele opgave zijn. Vaak zijn de looks van een helm het eerste waar je naar kijkt bij de aanschaf. Toch is de pasvorm van de helm net zo belangrijk, zo niet het belangrijkste! Om je een beetje op weg te helpen bij het maken van een keuze hebben we een stappenplan voor je gemaakt, zodat jij met een gerust hart een nieuwe helm kunt kiezen!

Stap 1: Meten is weten

De omtrek van je hoofd geeft een goede richtlijn welke maat je nodig hebt voor een helm. Gebruik een meetlint om de grootst mogelijke omtrek van je hoofd te meten. Bij de meeste mensen ligt dit punt op ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen, langs de aanhechting van je oor en over de knobbel op het achterhoofd.

Stap 2: De vorm

Ieder hoofd is anders, toch kan ook jouw hoofd gecategoriseerd worden. Er zijn grofweg drie vormen: rond, ovaal en rond-ovaal.

- Rond: lengte en breedte van het hoofd zijn nagenoeg gelijk;

- Ovaal: de lengte van het hoofd is significant groter dan de breedte;

- Rond-ovaal: de lengte van het hoofd is iets groter dan de breedte.

De meeste fabrikanten van motorhelmen zorgen voor een overwegend rond-ovale pasvorm zodat ze een zo groot mogelijk publiek aan kunnen spreken. Houd wel in de gaten dat de pasvorm van een helm erg complex is en moeilijk exact te beschrijven is. Er kunnen dus ook binnen deze drie categorieën kleine verschillen mogelijk zijn!

Stap 3: Zoek een passende helm

Met de gegevens uit de vorige stappen kun je nu bepalen welke helm past bij de vorm van jouw hoofd. Op onze website is in de omschrijving van iedere helm te vinden welke maat past bij het aantal centimeters dat je in stap 1 hebt gemeten.

Stap 4: Het bestellen van jouw nieuwe helm!

Nu je alle stappen hebt doorlopen en alle muntjes uit de bank hebt gevist is het tijd om de helm te bestellen! Bestel je de helm voor 17:00 uur, dan heb je hem de volgende werkdag al binnen. Je hoeft dus nooit lang te wachten op je nieuwe aankoop!

Stap 5: Pas de helm

Woohoo! Je helm is binnen! Nu kun je hem eindelijk passen. Haal de helm uit de doos en zet hem op. Controleer de maat en pasvorm op de volgende manieren:

- Probeer je hoofd achterover te kantelen in de helm. Als de helm (in de lengterichting) te groot is, kom je zonder al te veel moeite met je neus tegen de binnenschaal. Een klein beetje schuiven mag wel, maar dit moet wel met de nodige weerstand gaan.

- Houd de helm vast en draai met je hoofd van links naar rechts. Ook hier geldt dat een beetje schuiven wel mag, maar wel met weerstand. Als de helm bij de slapen helemaal los komt van het gezicht dan is de helm te groot.

Als je denkt dat de helm te klein is, bedenk je dan goed dat de binnenvoering eerst even moet zetten en de helm dus iets ruimer zal worden bij gebruik. Met name de wangkussens voelen in het begin doorgaans vrij strak maar worden al snel comfortabeler, zelfs als je bij je nieuwe helm de binnenkant van je wangen kapot bijt!

Om er zeker van te zijn dat de helm goed zit, adviseren we om de helm een uurtje op te houden. Kijk in de tussentijd een aflevering van je favoriete serie of haal even de stofzuiger door het huis. Zit de helm na dit uur nog steeds goed en heb je geen last van drukpunten op je hoofd? Dan heb je een goede keuze gemaakt en feliciteren wij je met je aankoop!

Posted in: Helmets and gear