Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Maak kennis met de Motormeiden

Maak kennis met de Motormeiden
4 months ago

Maak kennis met de Motormeiden

Misschien is het je al opgevallen: er zijn steeds meer vrouwen die hun motorrijbewijs halen! Een wapperend staartje onder een motorhelm is geen uitzondering meer en dat is goed nieuws! Steeds meer motorkledingmerken spelen in op deze trend en sinds twee jaar bestaat het platform Motormeiden: een vrolijke motorcommunity voor meiden die motorrijden. Naast een website met specifiek nieuws voor motorrijdende vrouwen, worden het hele jaar tal van leuke events georganiseerd: van leuke ritten, sleutelworkshops en bochtentrainingen, tot een professionele fotoshoot en ook een bezoekje aan een leuk festival wordt niet overgeslagen!

Het doel van Motormeiden is om mensen bij elkaar te brengen, motorrijden onder vrouwen te supporten en het stereotype beeld te veranderen. “Er is zo veel girlpower in de motorwereld! Wij willen die diversiteit en girlpower ook laten zien.”

''Motormeiden is HET platform voor motorrijdende vrouwen!''

Motormeiden is twee jaar geleden opgericht door Tessa Deurloo. In het dagelijks leven werkt ze als journalist en verslaggever voor verschillende tv-programma's en ze is een gepassioneerd motorrijder. “Mijn rijbewijs ben ik eigenlijk gaan halen omdat ik het bekende parkeerprobleem in Amsterdam wilde omzeilen. Lekker makkelijk, een motor voor de deur waarmee ik dan overal snel naartoe kon gaan. Dat is ondertussen vier jaar geleden”.

Maak kennis met de Motormeiden

“Motorrijden in lingerie, dat lijkt mij ontzettend koud trouwens!”

Een nieuwe wereld ging voor haar open! Maar er was een probleem: Tessa wilde graag leuke ritjes rijden met andere meiden of leuke artikelen of reviews lezen over motorpakken die voor haar doelgroep geschreven waren. “Alles was nog zo gericht op mannen. Vooral heel technisch en wat minder op lifestyle gericht. Als ik op Google zocht naar motorvrouwen dan zag ik vooral foto’s van vrouwen in lingerie op een motor. Motorrijden in lingerie, dat lijkt mij ontzettend koud trouwens en dit is toch ook geen realistisch beeld van een gemiddelde vrouw die motor rijdt. Ik vind het overigens ook seksistisch als vrouwen nog steeds zo neergezet worden in de motorwereld. Een vrouw in een goede motoroutfit is ook ontzettend stoer en krachtig.”

Maak kennis met de Motormeiden

“Motormeiden houden van humor met een laagje lipgloss”

Als grap startte Tessa het idee van Motormeiden: “Eigenlijk wilde ik gewoon leuke dingen organiseren, andere meiden ontmoeten en een ander beeld neerzetten van motorrijdende vrouwen”. Dit jaar haalde Motormeiden zelfs het NOS journaal toen ze een Girls Ride Out naar de TT Assen hadden georganiseerd! “Met een hele hoop meiden reden we in colonne het TT Circuit Assen op. Daar zijn we de hele dag gevolgd door een ploeg om te laten zien dat het ook een gaaf evenement is voor vrouwen”. Tessa runt Motormeiden al lang niet meer alleen. Het redactieteam bestaat naast Tessa uit Richelle van der Mijden, Ineke Pigge, Anna Stockmann en Gadischa Oosterlen. “En natuurlijk krijgen we ook altijd veel steun vanuit onze community, variërend van leuke ideeën tot voorrijders bij onze ritten.”

Van een Girls Ride Out tot berg- en bochten Bootcamp in de Eifel.

In 2020 heeft Motormeiden weer een leuk programma samengesteld. Op de Motorbeurs Utrecht kun je gratis een professionele fotoshoot doen met visagist en haarstylist. “Dat is tijdens de ladies night! Je kunt ook je motorpak laten customizen door Atelier Leona. Daarnaast wordt ook de nieuwe kledinglijn van Motormeiden gelanceerd. Met de opbrengst kunnen we leuke ritten en events organiseren”.

Agenda 2020

Maak kennis met de Motormeiden

Posted in: Bike Talk