Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Maak kennis met motorclub H-DCN

Maak kennis met motorclub H-DCN
4 months ago

Maak kennis met motorclub H-DCNHarley Davidson Club Nederland (H-DCN) is één van de oudste en grootste H-D-clubs van Europa. We bestaan inmiddels 58 jaar. Het doel van onze vereniging is het contact tussen onze leden (rond de 1000) te behouden en te versterken. De leden zijn naar woonplaats verdeeld over negen regio’s en elke regio organiseert ritten en/of treffens en andere activiteiten waar ieder lid welkom is.

De H-DCN staat voor vrijheid-blijheid, iedereen in zijn/haar waarde laten en het samen maken van mooie herinneringen. Het is niet verplicht om waar dan ook aan mee te doen of aanwezig te zijn. Of je wel of niet ergens heen gaat is helemaal aan jou. Het feit is echter dat het veel te leuk en gezellig is om weg te blijven! En zo zijn er al snel een paar honderd H-DCN leden op een regiotreffen en leer je als nieuwkomer heel snel andere leden kennen. Ook op de talloze ritten van je eigen regio of een andere regio is het genieten. Je ziet de omgeving met andere ogen en tijdens de lunchpauze of op het eindpunt is er tijd om bij te kletsen en sterke verhalen uit te wisselen. Of om samen met wat anderen plannen te maken voor gezamenlijke vakanties, bijzondere toertochten of wat dan ook.

Allemaal anders

H-DCN leden hebben eigenlijk maar één overeenkomst; de passie voor de Harley Davidson. Het wordt ons regelmatig gevraagd wat nou die motor zo speciaal maakt en het antwoord luidt dan meestal: het geluid, de lifestyle. Want wij Harleyrijders staan bekend om onze relaxte kijk op het leven en ons saamhorigheidsgevoel. Ja, we stoppen als er ergens één met panne staat en ja, we steken onze hand op naar andere motorrijders, álle motorrijders. Verder zijn de overeenkomsten ver te zoeken. Er zijn (relatief) jonge leden, ‘the Young Ones’, die veel met elkaar optrekken en het liefst geen enkel feestje missen. Maar we hebben ook de ‘Oldtimers’ die met liefde hun (zeer) oude motor aan de praat houden en met elkaar toerweekenden houden. Onze club is dus zeer divers, en dat maakt het juist zo ontzettend leuk! De H-DCN is ook aangesloten bij de Federation H-D Clubs Europe die gezamenlijk meer dan 18.000 Harleyrijders vertegenwoordigen. Dat betekent ook dat er elk jaar vele Europese treffens zijn waar je samen met vrienden naartoe rijdt en waar je altijd wel bekenden tegenkomt.

''Het gaat om rijden, plezier maken en herinneringen creëren.''

Social media

In 1962 bestond er nog geen social media. Correspondentie werd nog handgeschreven en heel soms getypt en daarna ging het in een brievenbus. Dat maakte het lastig om het handjevol leden te bereiken dat aan de basis stond van onze huidige club. Het mag een wonder heten dat de club in de jaren die volgden, toch zo wist te groeien! Dat is nu gelukkig een stuk gemakkelijker, want we hebben een clubblad, een website, Instagram en natuurlijk Facebook! We delen onze verhalen/belevenissen als we elkaar tegenkomen, via ons clubblad, de website en Facebook. Daarmee hopen we ook Harleyrijders te bereiken die nog geen lid zijn, maar zo wel iets van onze activiteiten meekrijgen. En hoewel maatschappelijke veranderingen altijd zorgen voor veranderingen in de club, blijft ons doel zolang we bestaan hetzelfde: H-DCN staat voor vrijheid– blijheid, iedereen in zijn/haar waarde laten en het samen maken van mooie herinneringen.

Denk je na dit artikel, “lijkt me leuk!”? Op 9 mei organiseert de H-DCN een open rit (voor alle merken motoren dus). Vanuit elke regio (dus altijd bij jou in de buurt) rijdt een groep naar het eindpunt en dat is bij ChromeBurner! Daar staan we met een stand en beantwoorden we al je vragen. Ook kun je je daar inschrijven als nieuw lid. Wil je dat helemaal niet, dan heb je in ieder geval de sfeer van onze H-DCN kunnen proeven! Informatie over vertrektijden en -punten vind je ruim voor 9 mei op www.h-dcn.nl en/of op onze Facebookpagina H-DCN.

Posted in: Bike Talk