Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Maak kennis met motorclub MVOCB

Maak kennis met motorclub MVOCB
4 months ago

ChromeBurner en de MV Agusta Owners Club Benelux hebben al jaren een goede relatie met elkaar. De MVOCB stelt zich graag aan jullie voor!

maak-kennis-met-motorclub-mvocb

In de jaren 90 werd het merk MV Agusta nieuw leven ingeblazen en werd er gewerkt aan het ontwerp van de inmiddels beroemde F4. In 1997 werd het model aan het publiek voorgesteld en in 1999 volgden de eerste uitleveringen. Zo ook in Nederland. Tot dan toe waren een een aantal MV-liefhebbers ondergebracht bij een andere club, maar er ontstond al snel de behoefte aan een eigen club. Die werd uiteindelijk opgericht op 1 januari 2001 als MV Agusta Owners Club Benelux, In het kort MVOCB genaamd. We bestaan dit jaar dus al 19 jaar en volgend jaar hebben we een groot jubileum wat gevierd moet worden. Het aardige is dat we leden hebben die sinds het begin lid zijn. Op dit moment tellen we tegen de 140 leden en groeien we de laatste paar jaar gestaag met een tiental leden per jaar. MV Agusta zet met de nieuwe modellen ook steeds meer voet aan de grond, dus de opwaartse trend zal nog wel even doorgaan.

Als club brengen we in eerste instantie de MV Agusta community in de Benelux bij elkaar. Onze club richt zich zowel op klassieke als nieuwe motoren dus wat dat betreft zijn we een mooie mix. Binnen de club zit dus belangrijke expertise als het gaat om dit specifieke motormerk. Uiteraard organiseren we gedurende het jaar evenementen: ritten met onze leden en soms gaan geïnteresseerden ook mee. Steevast hebben we ook één keer per jaar een BBQ. Voor de klassiekers hebben we af en toe separate ritten gezien dat we dan ook om het tempo van de rit moeten denken. Ongeveer twee keer per jaar organiseren we een weekend in het buitenland waarbij sommige buitenlandse clubs, waar we nauwe banden mee onderhouden, zich aansluiten. Verder doen we ook treffens en bijvoorbeeld technische dagen. Kers op de taart is dat wij vier keer per jaar een clubblad uitbrengen genaamd Emmevi. Kortom: voor elke MV-liefhebber wat wils! We benadrukken hierbij het woord liefhebber, want een aantal van onze leden hebben helemaal geen MV, maar wel de voorliefde voor het merk.

We zijn inmiddels al jarenlang aan ChromeBurner verbonden en we beschouwen dit als onze bevriende motorkledingzaak. Of wij zijn hun bevriende motorclub, dat kan natuurlijk ook! Op zich niet zo gek; zij verkopen premium merken en vaak zijn die nog Italiaans ook. Dat past uitstekend bij MV Agusta en onze club. ChromeBurner adverteert trouw in ons clubblad en als tegenprestatie hadden we afgesproken dat we één keer per jaar hun winkel als startpunt gebruiken voor een rit. Dat hebben we een aantal keer gedaan, maar op zich zet dat voor zo’n winkel niet veel zoden aan de dijk. Toen is het gezamenlijke idee geopperd om het groter aan te pakken en er een soort van Italië-evenement van te maken. De Italian Riders Day was geboren en ook in 2020 zal er weer een editie zijn! Dit is een mooi stukje samenwerking waar we andere Italiaanse motorclubs ook bij betrekken. Voor de editie van dit jaar weten we in elk geval al zeker dat Aprilia ook van de partij is. In combinatie met de nieuwe winkel en het prachtige terrein van ChromeBurner kunnen we naar iets moois uitkijken!

maak-kennis-met-motorclub-mvocb

Posted in: Bike Talk