Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Motorcoureur in Corona tijd: Wayne Tessels

Motorcoureur in Corona tijd: Wayne Tessels
20 days ago

Long time, no see...

Daar ben ik weer eens, na een tijd met wat meer stilte. Voornamelijk door de rare tijd die het momenteel is.. Eigenlijk had ik al diverse wedstrijden achter de rug moeten hebben, waaronder de 24H van Le Mans en de wedstrijden voor het RAC41 team in het Franse Superbikes kampioenschap (FSBK). Helaas is dat allemaal uitgesteld, maar dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd niets is gebeurd.

De nieuwe Fireblade

Zo heeft het team besloten om de ontwikkeling van de nieuwe Fireblade naar voren te trekken! Volgens het originele plan zouden we pas vanaf de Bol d’Or met de nieuwe motor rijden, maar nu is het plan om al eerder deel te nemen aan wedstrijden in het FSBK. Dit vooral ter ontwikkeling, maar natuurlijk ook voor mij als coureur om aan de nieuwe motor te wennen. We hopen dan ook dat alles in Frankrijk weer snel is zoals het altijd was vóór de Corona-tijd. Vooralsnog heb ik begin augustus een wedstrijd op Magny-Cours op de planning staan. Voor mij een bekend circuit uit de tijd dat ik Superstock en Supersport reed en een circuit waar ik altijd graag kwam.

De Franse taal

Het is ook de bedoeling om daar toch een vlot woordje Frans te spreken. Begin dit jaar ben ik begonnen met een cursus Frans, maar werd helaas al na 4 lessen afgelast... Het wordt dan ook wel echt tijd om mijn boeken af te stoffen en het weer op te pakken. Ik heb tenslotte een weddenschap met Ludovic (de teammanager) dat ik beter Frans spreek tijdens de volgende race dan hij Engels. Het is dus niet te hopen dat hij tijdens de lockdown al zijn tijd hierin gestoken heeft, want dan trek ik aan het kortste eind, ben ik bang!

Voor het team is het helemaal een rare tijd, zij zijn allemaal Frans. Ze zitten dus al weken in huis en mogen nu mondjesmaat weer naar buiten. Ze hebben wel veel tijd in de nieuwe motor gestoken met het prepareren van onderdelen etc. We hebben dan ook goede hoop dat, mits er weer gereden mag worden, alles er goed bij staat tijdens de volgende race. Op de achtergrond speelt er veel en is het wat dat betreft geen lockdown.

In de tussentijd...

Ik heb de afgelopen weken wel wat motor gereden, hoor. Afgelopen week voor het eerst weer op het circuit met de supermoto en daarvoor flattrack en motorcross. Een kennis van mij heeft een weiland en ik had het geluk dat ik dat mocht gebruiken om er zoveel mogelijk gras kapot te rijden met mijn noppenbanden. Alles met het oog op het behouden van het motorgevoel voor het moment dat we weer echt los mogen gaan op het circuit.

Op de achtergrond zijn we met een aantal hele leuke dingen en samenwerkingen bezig, daarover kunnen we binnenkort meer uit de doeken doen!

Tot snel!

- Wayne Tessels


Posted in: Motorsport