Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Motorcoureur in Coronatijd: Mirjam Pol

Motorcoureur in Coronatijd: Mirjam Pol
2 months ago

Mirjam Pol haar afgelaste voorstellingDonderdag 12 maart, 13:00 uur hield Minister-President Rutte een persconferentie. Een persconferentie die ik niet snel zal vergeten. Waarom weet ik dat nog zo precies?

Het was één dag voor mijn Dakar 2020 presentatie in het Kulturhus in Borne. Een voorstelling in een mooi theater dat binnen een week was uitverkocht. Ik was er best een beetje trots op, zoveel mensen die het de moeite waard vonden om naar mijn eigen dorp te komen om naar mijn Dakarverhalen te luisteren. Voor mijn sponsoren had ik een mooi programma in gedachten voorafgaand aan de voorstelling…Die bewuste donderdag ben ik alleen maar bezig geweest met bellen, mailen, appen en social media updaten om iedereen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de onverwachte afgelasting.

Het tijdelijke abnormaal

Nu, twee maanden verder, is het wel duidelijk dat de hele wereld op z’n kop staat en in totale onzekerheid verkeerd. Grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen, waar we allemaal zo naar uitkeken, worden uitgesteld. Het zijn bizarre tijden voor de zorg, de economie en de hele maatschappij. Wie had in januari gedacht dat ‘de 1,5 meter samenleving het nieuwe normaal’ zou worden? Ik wil het graag positief blijven zien, laten we ‘de 1,5 meter samenleving het tijdelijke abnormaal’ noemen en dat we snel weer kunnen samenleven in een gezonde en normale maatschappij.

Ondernemen en sporten in Coronatijd

Mirjam doet haar administratie nu ze tijd over heeft In de ‘1,5 meter samenleving’ probeer ik me staande te houden. Gelukkig is iedereen om mij heen nog steeds in goede gezondheid. Maar naast dochter en zus ben ik ook ZZP’er en topsporter.

Mijn inkomen valt weg, kom ik ergens voor in aanmerking? Ik probeer zoveel mogelijk op de situatie te anticiperen en vooruit te kijken. Ook ik kan niet zomaar in de auto stappen om op pad te gaan. Afspraken en contacten onderhouden gaat nu via de digitale snelweg. Dat voelt toch echt anders.

Doordat het ‘reizen en onderweg zijn’ nu op een heel laag pitje staat, komt er tijd vrij. Met dank aan die beperking is o.a. mijn boekhouding nu voor het eerst sinds jaren vroeg in het jaar helemaal up-to-date. Ik kijk vooruit.

Zandzakken

Ik werk nu met veel meer structuur aan mijn trainingen. Hoewel de sportscholen, zwembaden en crossbanen gesloten zijn verzorgt mijn trainer Thorsten van Heltos mijn trainingsschema’s op afstand. In een leegstaand schuurtje heb ik mijn eigen ‘sportschooltje’ ingericht. Dat ging met enige opstartproblemen; net als half Nederland wilde ik een halterset aanschaffen maar ik kwam er al snel achter dat daar een levertijd van minimaal 6 weken voor stond. Daarnaast zijn die sets ook nog best prijzig. Dus op naar de bouwmarkt! Daar heb ik heb een aantal losse zandzakken gekocht en gevuld. Ik heb nu 105 kilo aan zandzakken die ik gebruik als kettlebell, als los gewicht én voor mijn halterset. Om mijn halterset te perfectioneren heb ik een metalen stang bij het oud ijzer gevonden die nu een tweede leven als halterstang heeft gekregen.


Mirjam blijft fit

Fit blijven voor áls het licht op groen gaat

Trainingen en wedstrijden in het buitenland zijn geschrapt. De rally in Breslau staat op dit moment nog wel op het programma voor begin juli. Deze heb ik vorig jaar gewonnen, dus ik zou graag mijn titel daar willen verdedigen. Echter niet ten koste van mijn of andermans gezondheid. Of deze rally doorgaat is nog zeer onzeker maar ik moet dan wel fit en op gewicht zijn mocht deze rally wel doorgaan. Tot nu toe was het niet mogelijk om te trainen op de motor maar na de persconferentie van afgelopen woensdag 6 mei heb ik goede hoop dat we binnenkort ook weer op de motor mogen stappen!

Mirjam blijft fit met hardlopen

Rij safe en blijf gezond

Ik hoop dat iedereen in goede gezondheid verkeerd en dit ook zo kan houden. Ja het is even heel vervelend, maar onze gezondheid is belangrijk. En het positieve, nu hebben wij de tijd om eens goed te reflecteren en met nieuwe plannen te komen. We mogen gelukkig nog steeds wel op straat motorrijden. Lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie rit door Nederland of als woon-werk verkeer op je motor. Geniet ervan en zorg dat je de juiste protectie en rijkleding draagt.

Het gaat iedereen goed en gezonde en veilige kilometers gewenst!

- Mirjam Pol

Posted in: Motorsport