Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Swipe to the left

Wayne Tessels pakt P6 en P4 in Assen

Wayne Tessels pakt P6 en P4 in Assen
10 months ago

Racen op het TT Circuit Assen is altijd net een beetje specialer. Naast het feit dat de omloop op de Drentse heide natuurlijk ons thuiscircuit is, weet Assen ons altijd weer te verrassen. Nu de zomer stilletjesaan ten einde loopt zijn de weersomstandigheden altijd een groot vraagteken en het was dit weekend dan ook niet anders. Tijdens de vrije trainingen hadden de IDM-coureurs last van wisselvallig weer waardoor de baan er verraderlijk bij lag en het moeilijk was om een goede afstelling van de motor te vinden. Wayne wist het gevoel met de R6 gedurende de sessies gelukkig wel te verbeteren en pakte P7 in de kwalificaties.

De weergoden hadden voor de eerste race op zaterdag nog wat extra in petto: een kletsnat circuit én een oliespoor tijdens de formation lap zorgden ervoor dat de race moest worden uitgesteld. Pas rond 18.20 uur stonden de IDM Supersport 600 en Superstock 600 mannen aan de start voor een ingekorte race over 9 ronden. Met slicks op een halfnatte baan was het hangen en wurgen en Wayne had wat moeite om in zijn ritme te komen maar had een sterke tweede helft van de race. In de laatste ronde wist hij nog een rijder in te halen waardoor hij als zesde het zwart-wit geblokt pakte.

Zondag was het weer een heel ander verhaal. De zon scheen en de baan was kurkdroog, maar doordat dit de eerste droge sessie van het weekend zou worden was het voor wat betreft de afstelling van de motor een beetje gokken. Wayne had een geweldige start vanaf P7 en lag na een paar bochten al op de derde plaats. Helaas bleek de achterband moeilijk grip te houden (toch verkeerd gegokt bij de afstelling?) en Wayne moest al snel een plekje inleveren. De 3 rijders op kop wisten al snel een gaatje te slaan en Wayne moest in een groep van 4 rijders vechten voor P4. Meerdere inhaalacties zorgden voor een spannende race en uiteindelijk kon Wayne door spierballen te tonen en verdedigende lijnen te rijden zijn concurrenten net achter zich houden en kwam hij met slechts 0.001s op Vasco van der Valk als 4e over de streep.

Wayne kijkt redelijk tevreden terug op zijn prestaties in Assen en is er op gebrand om over 3 weken op de Hockenheimring het seizoen goed af te sluiten!

Foto's door: Damon Teerink

Posted in: Motorsport