MDS MD200 SOLID SILVER

Maattabel
Niet op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €50,- | 30 dagen retourneren
  • Op werkdagen vóór 22:00u besteld, dezelfde dag verzonden
  • De beste prijzen | Met onze laagste prijsgarantie
omschrijving

MDS MD 200 helmet

Met deze MD200 brengt AGV je een helm die net zo “cool” rijdt als dat hij eruit ziet. Wacht even AGV? Ja AGV? Omdat MDS een dochterbedrijf is van AGV heeft het toegang tot alle kennis en ervaring van AGV zodat het helmen van een hoge kwaliteit af kan leveren voor een lage prijs. Dat AGV betrokken is bij het ontwerp van deze helm is duidelijk aan de strakke lijnen van dit Italiaanse design. Nu moeten we toch echt nog even de openingszin van deze beschrijving uitleggen. De MD200 houdt je hoofd koel door ventilatieopeningen op de voorkant van de helm en lucht extractors op de achterkant. Mocht het zweet je nu toch over de rug gaan lopen, geen probleem. De binnenvoering van de MD200 is namelijk gemaakt van DryComfort materiaal dat een antibacteriële behandeling heeft gekregen om hem vrij van bacteriën en luchtjes te houden. Systeemhelmen overbruggen als het ware het verschil tussen een integraal- en een systeemhelm. Door het modulaire ontwerp van de MD200 kunnen het kinstuk en vizier eenvoudig omhoog geklapt worden waardoor je je helm niet meer af hoeft te nemen om te praten, te eten of een sigaretje te roken. Het systeem werkt soepel en is zelfs met handschoenen aan eenvoudig te bedienen. De thermoplastic buitenschaal van de MD 200 is verkrijgbaar in twee groottes en weegt ongeveer 1780 gram.Hiermee is de helm geen lichtgewicht maar de MD200 hoeft zeker niet op dieet. Het relatief hoge gewicht wordt namelijk, afgezien van het feit dat systeemhelmen altijd zwaarder zijn dan vergelijkbare integraalhelmen, veroorzaakt door een ingebouwd, inschuifbaar zonnevizier. Het “buitenste” vizier dat met de MD200 wordt geleverd is een krasbestendig Street 12 vizier gemaakt van duurzaam polycarbonaat. Dankzij AGV’s “Extra Quick Release System (XQRS)” kan de Street 12 binnen enkele seconden zonder gereedschap door een ander vizier vervangen worden. Door een snel-sluiter kun je de MD200 gemakkelijk op en af zetten.

extra informatie
Merk MDS
Is on Sale Ja
Geslacht Dames, Heren
Homologatie ECE 22.05
Helm ontwerp Mono-kleurige
maattabel
Size XS S M L XL
CM 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62
Inch 20.9-21.3 21.7-22 22.4-22.8 23.2-23.6 24.8-25.2
reviews
Sluiten
U plaatst een review over: MDS MD200 SOLID SILVER
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

faq

Hoe meet ik mijn helmmaat?

Meten is weten - De omtrek van je hoofd geeft een goede richtlijn welke maat je nodig hebt voor een helm. Gebruik een meetlint om de grootst mogelijke omtrek van je hoofd te meten. Bij de meeste mensen ligt dit punt op ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen, langs de aanhechting van je oor en over de knobbel op het achterhoofd. In de maattabel vind je welke maat bij de omtrek van jouw hoofd in cm past.

Wat zijn de verschillende pasvormen?

Ieder hoofd is anders en daarom maken fabrikanten verschillende pasvormen, dit kan grofweg gecategoriseerd worden in drie vormen: rond, ovaal en rond-ovaal.

  • Rond: lengte en breedte van het hoofd zijn nagenoeg gelijk;
  • Ovaal: de lengte van het hoofd is significant groter dan de breedte;
  • OvalRond-ovaal: de lengte van het hoofd is iets groter dan de breedte.

De meeste fabrikanten van motorhelmen zorgen voor een overwegend rond-ovale pasvorm zodat ze een zo groot mogelijk publiek aan kunnen spreken. Houd wel in de gaten dat de pasvorm van een helm erg complex is en moeilijk exact te beschrijven is. Er kunnen dus ook binnen deze drie categorieën kleine verschillen mogelijk zijn!

Zijn maten voor alle merken gelijk?

In de basis komen de helmmaten en daarbij bijbehorende aantal cm wel met elkaar overheen. Als je vorige oude AGV maat L was, is er een grote kans dat je voor je nieuwe Nolan ook gewoon een L nodig hebt. Maar zoals al eerder vermeld, kunnen er per merk en zelfs series kleine verschillen zitten in pasvorm. Daarom kan het voorkomen dat die gave nieuwe helm, ook wanneer je jezelf goed hebt opgemeten simpelweg niet lekker zit.

Hoe controleer ik of de helm echt goed zit?

De maat en pasvorm controleer je op de volgende manieren:

  • Houd de helm vast en probeer dan je hoofd achterover te kantelen in de helm. Als de helm (in de lengterichting) te groot is, kom je zonder al te veel moeite met je neus tegen de binnenschaal. Een klein beetje schuiven mag wel, maar dit moet wel met de nodige weerstand gaan.
  • Houd de helm vast en draai met je hoofd van links naar rechts. Ook hier geldt dat een beetje schuiven wel mag, maar wel met weerstand. Als de helm bij de slapen helemaal los komt van het gezicht dan is de helm te groot.

Een goede ‘strakke’ fit is dus wat je zoekt, je wilt immers niet dat je tijdens het rijden je helm ineens verschuift. Als je denkt dat de helm te klein is, bedenk je dan goed dat de binnenvoering eerst even moet zetten en de helm dus iets ruimer zal worden bij gebruik. Met name de wangkussens voelen in het begin doorgaans vrij strak, maar worden al snel comfortabeler, zelfs als je bij je nieuwe helm de binnenkant van je wangen kapot bijt!.

Om er zeker van te zijn dat de helm goed zit, adviseren we om de helm thuis een half uur tot een uur op te houden. Heb je geen last van hoofdpijn, rode vlekken of drukpunten op je hoofd? Dan zit het goed!

Is een ECE gekeurde motorhelm toegestaan in mijn land?

De ECE (22.05 / 22.06) norm wordt in vele landen over de hele wereld erkend, maar niet alle landen accepteren deze norm voor gebruik op de weg. Het is belangrijk dat jouw specifieke helm de juiste certificering heeft voor het land waarin je je bevindt.

  • Een helm met een ECE-keurmerk is alleen legaal voor gebruik in Europa. In Europa is het zelfs verplicht te rijden met een helm die ECE is goedgekeurd. Heeft je helm een ander keurmerk, dan mag je hiermee niet de Europese wegen op.
  • De Verenigde Staten hanteren hun eigen certificering voor helmen, namelijk het DOT-keurmerk. Dit is dan ook het enige keurmerk dat is toegestaan in de USA. Het is wel mogelijk dat een helm zowel ECE als DOT goedgekeurd is en daarmee legaal is voor gebruik in zowel Europa als in de Verenigde Staten.

De USA hanteert overigens niet in iedere staat een helmplicht. Wil je uit veiligheidsoverwegingen tóch een helm dragen, dan kan er in ieder geval geen discussie ontstaan over de keuring van de helm. Weten welke regels er gelden per staat? Je leest het hier.

Hoewel bovenstaande keurmerken bekend en veel gebruikt zijn, zijn er ook andere landen die hun eigen unieke keurmerken hanteren en alleen deze accepteren. De volgende landen hanteren hun eigen certificering: USA (DOT), Brazilië (NBR), Japan (JIS), China (CCC).