Shoei Personal Fitting System 

Wat houdt het Shoei Personal Fitting System in?

Ultiem draagcomfort, maximale veiligheid, verlengde levensduur van het interieur en minder vermoeidheid na een lange rit. Zomaar een paar voordelen van een helm die perfect past. Het menselijk hoofd is een complexe vorm: geen enkel hoofd is hetzelfde en toch kopen we een helm, het belangrijkste onderdeel van onze outfit op de motor, alsof het een stuk confectiekleding betreft. Raar eigenlijk!

Met het Shoei Personal Fitting System (SPF) gooit Shoei het over een andere boeg en zij hebben de interieurs van hun collectie zo geconstrueerd dat deze door het toevoegen van opvulstukken en extra kussens op maat gemaakt kan worden voor uw hoofd. Uw hoofd wordt opgemeten in een drietal dimensies en de waarden worden ingevoerd in de computer. Deze rekent uit welke maat helm u idealiter zou moeten hebben en welke aanpassingen er nodig zijn om de helm perfect aan te laten sluiten. Hierbij gaat het niet alleen om de maatvoering, maar wordt de helm ook verbeterd qua positionering op het hoofd.

Welke helmen kunnen worden aangepast?

Het mag geen verrassing zijn; alleen Shoei helmen zijn geschikt voor dit systeem. Inmiddels zijn alle Shoei helmen uit de huidige collectie geschikt voor het Shoei Personal Fitting System, zoals de:

EX-Zero, Glamster, GT-Air 2, Hornet ADV, J.O, J-Cruise II, Neotec II, NXR, NXR2, VFX-WR en de X-Spirit III

Wat zijn de kosten voor SPF?
Voor het aanmeten en aanpassen van uw Shoei helm zijn de kosten €60,-. Dit is inclusief al het benodigde materiaal om de helm aan te passen. Als u uw helm bij ons in de winkel aanschaft en direct op maat laat maken, krijgt u 50% korting en brengen wij €30,- in rekening.

Moet ik een afspraak maken voor SPF?
Graag! We verzoeken u om even vooraf te bellen om een afspraak in te plannen. Hierdoor kunnen we er voor zorgen dat de juiste experts klaar staan om u zo goed mogelijk verder te helpen.