Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Shoei Personal Fitting System

Een Shoei helm op maat gemaakt voor uw hoofd

Ultiem draagcomfort, maximale veiligheid, verlengde levensduur van het interieur en minder vermoeidheid na een lange rit. Zomaar een paar voordelen van een helm die perfect past. Het menselijk hoofd is een complexe vorm: geen enkel hoofd is hetzelfde en toch kopen we een helm, het belangrijkste onderdeel van onze outfit op de motor, alsof het een stuk confectiekleding betreft. Raar eigenlijk!

Shoei gooit het over een andere boeg en heeft de interieurs van hun modellengamma zo geconstrueerd dat deze door het toevoegen van opvulstukken en extra kussens op maat gemaakt kan worden voor uw hoofd. Uw hoofd wordt opgemeten in een drietal dimensies en de waarden worden ingevoerd in de computer. Deze rekent uit welke maat helm u idealiter zou moeten hebben en welke aanpassingen er nodig zijn om de helm perfect aan te laten sluiten. Hierbij gaat het niet alleen om de maatvoering, maar wordt de helm ook verbeterd qua positionering op het hoofd. De verschillen zijn vaak subtiel, maar hebben onverwachts grote impact op het draagcomfort. Denk aan een helm die net iets te veel naar beneden zakt en daardoor op uw wenkbrauwen hangt. Hartstikke vermoeiend na een lange dag rijden! Als de helm zo laag hangt dan is uw zicht ook niet optimaal. Of denk eens aan aan helm die te veel drukt op de oren. De meeste mensen zullen denken dat hij toch te klein of te smal is. Vaak blijkt dat de helm ergens anders op het hoofd niet goed aansluit, waardoor de druk op uw oren vergroot wordt. Ook dit is op te lossen met het Shoei Personal Fitting System. U zult versteld staan van de mogelijkheden en de verschillen die dit systeem biedt en u zult zich afvragen waarom dit niet de standaard op de markt is!

Welke helmen kunnen aangepast worden?
Het mag geen verrassing zijn; alleen Shoei helmen zijn geschikt voor dit systeem. Het gaat dan om de generatie helmen met uitneembare centerpad (vanaf de XR1100).

- EX-Zero
- GT-Air
- GT-Air II
- Hornet ADV
- J-Cruise
- JO
- Neotec
- Neotec 2
- NXR
- RYD
- VFX-W
- VFX-WR
- X-Spirit 2
- X-Spirit III
- XR-1100

Wat zijn de kosten?
Voor het aanmeten en aanpassen van uw Shoei helm zijn de kosten €60,-. Dit is inclusief al het benodigde materiaal om de helm aan te passen. Als u uw helm bij ons in de winkel aanschaft en direct op maat laat maken, krijgt u 50% korting en brengen wij €30,- in rekening.

Moet ik een afspraak maken?
Normaal niet! Maar vanwege geringere bezetting in de winkel de komende periode vanwege vakanties, vragen we u om even vooraf te bellen om een afspraak in te plannen.