This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Iedere helm heeft natuurlijk een kinbandsluiting. Het is zelfs verplicht om met een gesloten kinband te rijden. Dit is voornamelijk voor je eigen veiligheid zodat de helm niet af kan vallen tijdens de rit of een val. Er zijn verschillende type helmsluitingen die per helm kunnen verschillen. Zo hebben deze sluitingen allemaal een andere werkingwijze die ze uniek maakt.
De Dubbel D sluiting is de meest betrouwbare manier om een helm te sluiten. Deze manier wordt dan ook al jarenlang gebruikt bij helmen. De sluiting is te bevestigen met twee gespen en een riempje. Vervolgens dient het riempje door de twee gespen te gaan en door een gesp terug te keren. Met deze manier wordt een blokkering veroorzaakt waardoor de sluiting niet gemakkelijk open kan gaan tijdens het motorrijden. Dit komt doordat het een simpel design heeft die onder druk alleen maar strakker kan komen te staan. Deze sluiting zal niet, zoals andere soorten sluitingen, breken op de sluiting. Een nadeel is wel dat het lastiger is om deze sluiting dicht te doen en zeker met handschoenen aan!
Overigens is de Dubbel D sluiting bij motorrijden in competitieverband verplicht. Dit komt omdat deze sluiting het veiligste is bij vallen en bij hoge snelheden. Dit is bovendien ook de oudste manier in de geschiedenis om een helm te sluiten.
De micrometrische sluiting wordt veel gebruikt bij helmen. Het is vooral een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier om de helm snel vast en los te maken. Deze sluiting wordt bevestigd door tandjes die over een geribbeld metalen plaatje gaat en hierin vastklikt waardoor de sluiting niet snel los gaat. Je zou hierbij kunnen denken aan een tiewrap, deze heeft nagenoeg dezelfde werking als deze helm sluiting.
De micrometrische sluiting is een veelvoorkomende sluiting omdat deze gemakkelijk is in gebruik. Er zijn verschillende soorten micrometrische helmsluitingen. Zo is er een metalen en een plastic variant. Ondanks de metalen versie het minst voorkomt, is deze wel de sterkste van de twee. Dit komt omdat deze minder snel breekt dan de plastic micrometrische sluiting. Deze soort sluiting wordt ook wel een snelsluiting genoemd.
Zo heeft Nolan een andere variant van de micrometrische sluiting. Deze sluiting heeft twee sluitingen in een. Op de kinband zit een plastic én een metalen sluiting. Hierdoor gaat de helm minder snel open en is deze een stuk veiliger. Op deze sluiting zit een patent en is daarom bij een enkele Nolan helmen te zien, bijvoorbeeld de N100-5.
De Fidlock sluiting komt niet heel vaak voor bij helmen. Deze sluiting werkt door middel van een magneet. Hierdoor is deze sluiting erg eenvoudig in gebruik en maakt het de ‘’makkelijkste’’ sluiting op de markt. Zo hebben we in ons assortiment de Klim Krios Pro als enige helm met een Fidlock sluiting.
De Quick release sluiting komt het minst vaak voor bij helmen. Dit heeft ermee te maken dat deze van alle helmsluitingen het minst veilig is en de Micrometrische sluiting wordt hier vaak voor in de plaats gebruikt. Deze sluiting breekt als eerst bij het testen van alle vier de verschillende sluitingen. Overigens is deze wel snel te bevestigen en is de sluiting te vergelijken met een autogordel. Er zijn dan ook weinig tot geen helmen met deze sluiting in het assortiment van ChromeBurner.
Al met al zijn er verschillende soorten helmsluitingen met andere werkingen. Alle sluitingen zijn getest dus ook veilig voor gebruik. Er zit wel degelijk verschil is tot welke mate deze veilig zijn. De Dubbel D sluiting is het allerveiligst en daarna volgt de Micrometrische sluiting. Dit is ook te zien aan de aantallen in ons assortiment. Er zijn in verhouding weinig Fidlock en Quick release helmsluitingen. Verder zijn vrijwel alle sluitingen eenvoudig te gebruiken en dus bruikbaar voor iedereen.
De Dubbel D sluiting is de oudste en veiligste manier om een helm vast te maken. Deze kan bij alle rijstijlen gebruikt worden en in tegenstelling tot de Micrometrische kinbandsluiting. Deze is namelijk niet toegestaan in competitieverband wegens hoge snelheden en kans op vallen. De Micrometrische kinbandsluiting is makkelijker in gebruik vooral met handschoenen dan de Dubbel D sluiting. Zo verschilt het dus heel erg wat voor soort rijder je bent.