Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Producten 1 tot 20 van totaal 279

per pagina

Producten 1 tot 20 van totaal 279

per pagina

AGV - Een verhaal van Europese Trots

Als het gaat om productkwaliteit kan niets Europese klasse en perfectionisme overtreffen. AGV, dat al sinds 1947 helmen produceert, is een merk dat duidelijk laat zien waarom deze in Europa gemaakte helmen door tal van rijders uit de hele wereld worden verkozen.

De oorsprong van het merk komt duidelijk naar voren zijn unieke logo. Met zijn volledig operationele hightech fabriek in Valenza, Italië, blijft AGV een van de weinige Europese merken die zijn productie niet heeft verschoven naar goedkopere locaties in Azië. Dit is een van de redenen waarom je nog steeds dezelfde kwaliteit en klasse kan verwachten die het bedrijf met zijn allereerste handgemaakte lederen helmen introduceerde, die werden gemaakt in een houten mal. Deze helmen vereisten enorm veel hard werk en precisie en er werden slechts vijf producten per week gemaakt. Door middel van de kwaliteit en het comfort dat door AGV leverde, werd het merk snel een van de populairste merken en de productie werd verhoogd van zeven per week tot een paar honderd in een jaar.

Het bedrijf ging glasvezelhelmen produceren in de jaren 1950. In deze tijd werd AGV een populaire naam op de circuits, en AGV werd het eerste bedrijf dat adverteerde tijdens een motorrace. AGV heeft zich neergezet als een merk dat bijzondere aandacht besteedt aan veiligheidsaspecten. Het blijft ontwerpen en materiaal verbeteren om duurzamer en sterker te worden. Vanwege de inzet voor de veiligheid, was het bedrijf het eerste dat de integraalhelm in Italië introduceerde. Hun huidige ontwerpen staan garant voor kwaliteit, comfort, en daarnaast volledige bewegingsvrijheid om een maximale veiligheid van de rijder te garanderen.

AGV-helmen is nog beter geworden, nadat het bedrijf in 2007 samen is gegaan met Dainese, dat beschermende kleding produceert. AGV's Extreme Standards Project (ESP) is het meest briljante voorbeeld van de toewijding die het bedrijf heeft voor hogere veiligheidsnormen. Binnen ESP is een reeks nieuwe generatie helmen ontworpen met een verbazingwekkend ventilatiesysteem en een onovertroffen comfort - twee eigenschappen die een belangrijk onderdeel zijn van elke helm die het bedrijf nu ontwerpt.