Zorg voor jezelf, wij zorgen voor je bestelling. Klik hier voor meer informatie over onze verzendingen.

  • Gratis verzending en retourneren

    *Bestellingen vanaf €50, binnen Nederland

  • Vóór 17:00 besteld

    Volgende werkdag geleverd binnen Nederland

  • Laagste prijsgarantie

    En persoonlijke service

Dainese

Producten 1 tot 20 van totaal 710

per pagina

Producten 1 tot 20 van totaal 710

per pagina

Dainese

In 1972 had Lino Dainese de visie om Italiaanse motorkleding van topkwaliteit verkrijgbaar te maken voor het grote publiek. Hij richtte datzelfde jaar nog Dainese b.v. (of S.p.a. in het Italiaans) op en begon met maken van leren motorcross broeken in een kleine werkplaats in Movena. Vandaag de dag is Dainese gespecialiseerd in het maken van innovatieve, high-performance sportkleding voor zowel motorrijders, wintersporters als mountainbikers. Naarmate het bedrijf groeide in populariteit bij zowel casual rijders als professionals verstevigde het ook zijn positie als marktleider voor beschermende maar comfortabele kleding. Hoewel je waarschijnlijk wel eens van Dainese hebt gehoord wist je misschien niet dat AGV een dochterbedrijf van deze onderneming is. Samen maken de twee bedrijven wat gezien wordt als de beste beschermende motor uitrusting die vandaag de dag verkrijgbaar is.

Dainese: een wereldster

Gezien de hoge kwaliteit van Dainese producten (zoals je misschien al gezien hebt is de prijs daar ook wel naar) is het niet verwonderlijk dat er verschillende bekende MotoGP coureurs met een Dainese uitrusting rondrijden. Giacomo Agostini, 15-voudig wereldkampioen, wordt bijvoorbeeld al sinds 1976 door Dainese producten beschermd. Daarnaast garandeert het Italiaanse bedrijf tegenwoordig de veiligheid van onder andere Valentino Rossi, Max Biaggi en Nick Hayden. Mede door input van deze mannen is Dainese uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is.

Zo werkte Dainese in 1970 samen met Barry Sheene om ’s werelds eerst back protector te ontwikkelen, een deel van je motoruitrusting dat je nu waarschijnlijk onmisbaar acht. In de 80-er jaren was Dainese niet alleen de eerste die knie-sliders introduceerde, ze waren ook een van de eersten die handschoenen speciaal voor het motorrijden uitbrachten. Niet veel later verschenen ook de eerste échte motorlaarzen van de hand Dainese

Veiligheid boven alles

In 1993 richtte Dainese hun onderzoekslaboratorium D-Tec op. Onder leiding van ingenieurs, technici en doctoren heeft dit Research & Development lab de veiligheidsstandaarden in de industrie eigenhandig verhoogd. Een van hun meest recente innovaties is het D-air airbag systeem dat bestaat uit GPS-systemen, gyroscopen en versnellingsmeters en afgaat op het moment dat je een high- of low-sider maakt. Het airbag systeem is ontworpen in samenwerking met Valentino Rossi en geldt als een van de belangrijkste vernieuwingen in de industrie van zowel het afgelopen als het komende decennium: letterlijk alle andere fabrikanten zijn bezig dit ontwerp na te bouwen.

Zelfs als Dainese een belangrijke techniek niet uitvond dan waren ze vaak nog een van de eerste bedrijven om de techniek te gebruiken, mits het de veiligheid van de motorrijder ten goede kwam natuurlijk. Zo was Dainese een van de eerste bedrijven die carbon gebruikten in hun ontwerpen, iets wat ze vandaag de dag nog steeds doen.

Daarbij streeft Dainese ernaar om een motoruitrusting zo comfortabel mogelijk te maken, als motorkleding niet lekker zit draag je het niet en wordt je alsnog niet beschermd. Dit was ook de belangrijkste drive achter de ontwikkeling van een revolutionaire ventilerende backprotector in 2002 en het gebruik veelvuldig toepassen van luchtdoorlatende voeringen in hun huidige ontwerpen.

Dainese zet MotoGP ervaring dus kortom om in producten die zo veilig zijn dat deze zelfs door Valentino Rossi gedragen worden!