10 jaar ChromeBurner10 jaar ChromeBurner

10 JAAR CHROMEBURNER

Onze geschiedenis in vogelvlucht.

De Olympische Zomerspelen vinden plaats in Londen, solo-zeilster Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten, het kabinet-Rutte I valt en Felix Baumgartner maakt een parachutesprong van 39 km hoogte: het gebeurde allemaal in 2012. Maar ook in Nieuwkuijk, een klein dorpje in Noord-Brabant, gebeurt iets: onze oprichter Rob Hannink schrijft op 8 februari zijn nieuwe onderneming Motorhelmetsonline B.V. in bij de Kamer van Koophandel. Maar dat kwam natuurlijk niet uit het niets! In de jaren ‘10 begint online winkelen serieuze vormen aan te nemen maar tot Rob zijn verbazing en frustratie is dat voor motorkleding nog helemaal niet het geval. De branche is versnipperd; lokale motorzaken hebben doorgaans een vrij beperkt aanbod aan helmen, kleding en accessoires in het assortiment en veelal van dezelfde merken. Rob krijgt als argumentatie vaak te horen dat “motorhelmen nou eenmaal eerst gepast moeten worden”, “dure motorkleding niet online te verkopen is”, en dat “verkoop naar een ander land al helemaal onmogelijk is”. Gelukkig is Rob vrij eigenwijs. Vanuit zijn persoonlijke interesse in de premium racehelmen van AGV en dan met name de Valentino Rossi-replica’s, besluit hij deze helmen in te gaan kopen en op eBay te koop aan te bieden. De garagebox die dienst doet als magazijn wordt al snel te klein, de AGV’s gaan de hele wereld over en op 8 februari besloot Rob dus om van zijn hobby zijn nieuwe werk te maken: de geboorte van ChromeBurner is officieel een feit! Inmiddels zijn we dus 10 jaar verder en de tijd heeft bepaald niet stilgestaan. Middels deze tijdlijn nemen we je mee langs de belangrijkste mijlpalen van ons bedrijf én lichten we vast een puntje van de sluier op voor wat betreft de plannen voor dit jaar!

2012

Op 8 februari schrijft Rob “Motorhelmetsonline B.V." in bij de Kamer van Koophandel. Het assortiment bestaat enkel uit helmen van het merk AGV, die verstuurd worden vanuit een garagebox in Nieuwkuijk.

 

2013

Verhuizing naar een pand van 600 m2 in Waalwijk, inclusief showroom. Naamswijziging naar Zone212 (“To want to”). O.a. Dainese, Shoei en Shark worden toegevoegd aan het assortiment.

 

2014

Naamswijziging naar ChromeBurner Motorgear met bijbehorende rebranding voor de corporate identity. De showroom blijft, maar de focus wordt weer duidelijker op online verkoop gelegd met onder andere een nieuwe website.

10 jaar ChromeBurner10 jaar ChromeBurner

2015

Een belangrijk jaar voor ChromeBurner. Vanwege de groei en de aanwezige potentie, wordt de bedrijfsstructuur aangepast. Rob neemt een meer strategische positie in en de eerste afdelingen beginnen zich onder hem te vormen met een hoofd magazijn, hoofd online verkoop en iemand voor de administratie. Hierdoor kunnen de werknemers zich meer specialiseren en processen optimaliseren, waar er voorheen vooral “manusjes-van-alles” waren. Er wordt ook meer personeel aangetrokken zoals grafisch vormgevers, dedicated klantenservice medewerkers en een IT’er.

2016

Er worden maar liefst 25 nieuwe merken toegevoegd en het magazijn gaat de hoogte in: er is nu 600 m2 opslagruimte. Op onze bestelling produceert AGV hun nieuwe K-3 SV met het “Donkey” design van Rossi en we starten met het sponsoren van Wayne Tessels in de Superstock 1000 klasse.

 

2017

Een belangrijke mijlpaal: we doorbreken de grens van €10 miljoen omzet. Ons magazijn is al weer vol en we betrekken een tweede magazijn direct naast ons eigen pand van 1600 m2.

 

2018

Onze groei blijft niet onopgemerkt! We krijgen van het Financieel Dagblad een FD Gazelle uitgereikt; een prijs voor de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. We nemen Motorstroom.nl over, een webshop voor motoraccu’s.

Het teamHet team
Het pandHet pand

2019

Misschien wel het belangrijkste jaar voor ChromeBurner. Na een gigantische verbouwing verhuizen we in februari weer terug naar Nieuwkuijk, maar nu naar een modern pand vol in het zicht pal langs de A59. Hier hebben we de beschikking over een showroom van 600 m2, een magazijn van 2400 m2 en kantoorruimte van nog eens 400 m2. Verder verschijnt het eerste ChromeBurner Magazine, krijgen we onze tweede FD Gazelle-award uitgereikt, zijn we nummer 8 in de E-commerce Top 50 verkiezing, meten we ons een frisse nieuwe huisstijl aan (met de kenmerkende oranje kleur) en voegen we het 50e merk aan ons assortiment toe. Als bonus voor ons motorsportliefhebbers rijdt Mirjam Pol in de Dakar met ons logo op haar motor, pak en helm!

2020

We passeren de grens van €20 miljoen omzet, krijgen onze derde FD Gazelle-award en met de overname van Biker Outfit Schleswig GmbH, een motorkledingspecialist in Duitsland, gaan we internationaal! Met het RAC41 ChromeBurner team doen we mee aan het wereldkampioenschap Endurance en Mirjam Pol wordt knap tweede vrouw in de Dakar!

 

2021

Ook in 2021 zitten we allesbehalve stil. We voegen ons 80e merk toe, breiden het magazijn verder uit, passeren de €30 miljoen omzet en nemen ook dit jaar weer een FD Gazelle-award in ontvangst. De website Revshop.eu valt nu ook onder ons beheer en met RAC41 ChromeBurner vieren we de tweede plaats bij de 24h van Le Mans!

FD Gazellen AwardsFD Gazellen Awards

2022

Op het moment van verschijnen van deze blog is 2022 pas twee maanden onderweg, maar een paar dingen staan al vast. We vieren natuurlijk onze 10e verjaardag, we zullen nóg meer merken toevoegen en gaan nóg meer voorraad neerleggen. Qua omzet willen we de €40 miljoen gaan halen. Mirjam Pol heeft net de Dakar achter de rug en heeft een knappe 49e positie weten te behalen, en is de best geklasseerde vrouw op de motor. Verder moet RAC41 ChromeBurner elke race om de podiumplekken mee kunnen doen en hopelijk kunnen we dit jaar weer mooie evenementen organiseren voor onze klanten!

Bijna alles voor elke rijstijl!

Over onze korte maar krachtige historie hebben wij allerlei verschillende motorrijders voorzien van gear die bij hen past. Vind hieronder aan de hand van de stijlen de producten die bij jou passen!