Airoh Aviator 3 Six Days Airoh Aviator 3 Six Days

 

Airoh Aviator 3 Six Days

Enduro en Motocross rijders opgelet! In september lanceert Airoh een Six Days special edition van de Aviator 3. De Aviator 3 is het neusje van de zalm als het gaat om off road helmen en deze speciale editie doet daar nog een schepje bovenop!

 

 

Airoh Aviator 3 Six Days Airoh Aviator 3 Six Days

 

Wat is ‘Six Days’?

De ‘International Six Days Enduro’, afgekort ISDE, is een zesdaagse Endurowedstrijd, waarin landen tegen elkaar strijden om de eerste plek. In 2021 is het tijd voor de 95e editie van het evenement en wordt gereden van Lombardije naar Piëmont, Italië van 29 augustus tot 4 september.

 

 

 

Airoh Aviator 3 Six Days

De helm heeft alle innovatieve kenmerken van de Aviator 3, maar krijgt door het design een unieke uitstraling. De helm is voorzien van speciale graphics die passen bij de 95e editie van de Six Days en daarbij is ook de verpakking niet vergeten, welke ook speciaal voor deze editie is ontworpen. De helm komt in een gelimiteerde oplage en het productienummer is door middel van lasertechniek in de Aviator gegraveerd.

Airoh Aviator 3 Six Days Airoh Aviator 3 Six Days

Technologie

De helm zit boordevol technologie om de performance en het comfort te verhogen. Zo komt de helm in vier verschillende schaalmaten, zodat de helm nooit groter aanvoelt dan hij is. Verder is de helm praktisch ontworpen in de windtunnel, om zo aerodynamisch mogelijk te zijn, zelfs op hoge snelheid.

Het interieur van de helm is geoptimaliseerd om de temperaturen binnenin te reguleren door middel van vochtafvoerend materiaal, evenals de toevoeging van acht ventilatieopeningen over de gehele helm. Zo blijft alles zelfs onder extreme omstandigheden, heerlijk comfortabel.

De binnenvoering is tevens uitneembaar en wasbaar. Mooi detail bij de binnenvoering is het gebruik van magneten, zodat wangkussens altijd op hun plek blijven zitten en de snelheid van het assembleren van het interieur een peulenschil is.

Airoh Aviator 3 Six Days Airoh Aviator 3 Six Days

Veiligheid

Qua veiligheid is de Aviator 3 Six Days ‘top of the range’ met het gebruik van Airoh Multi-action Safety System Plus en het Airoh Emergency Fast Release system. Hierbij komen ook de magnetische wangkussens goed van pas, zodat medisch personeel snel en doelgericht te werk kunnen gaan, mocht het onverhoopt toch een keertje misgaan.

De Aviator 3 is volledig gemaakt van carbon, wat de helm extreem licht maakt (1330 gr.), maar ook ijzersterk, wat ook resulteert in het ECE 22-06 keurmerk. Die nog strengere eisen heeft dan het 22-05 keurmerk en deze binnenkort ook gaat vervangen.

Airoh Aviator 3 Six Days Airoh Aviator 3 Six Days

Koop de Airoh Aviator 3 Six Days bij ChromeBurner!

De Airoh Aviator 3 Six Days komt als Limited Edition op de markt. Hoeveel exemplaren Airoh uitbrengt is nog niet duidelijk. De helm is vanaf begin september 2021 bij ons verkrijgbaar. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.