Adventure & TouringAdventure & Touring

De beste adventure/touring helmen van 2022!

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het eindelijk perfect weer wordt om lekker te gaan touren met de motor. Voordat je gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de nodige uitrusting beschikt. Als jij op pad gaat, is een comfortabele en veilige helm van ongekend belang. In deze blog zijn de beste adventure/touring helmen uit ons assortiment uitgelicht.

Schuberth C5

Als je een dagje gaat toeren is het geen overbodige luxe om een comfortabele helm op te hebben. De nieuwe Schuberth C5 biedt de kwaliteit zoals je van Schuberth gewend bent. Het is een waardige opvolger van de C3 pro. Deze helm voldoet aan de nieuwe ECE 22.06 veiligheidseisen wat ook betekent dat het dubbel P/J gekeurd is. Dit wil zeggen dat je zowel met een open en dichte kinbak mag rijden. De C5 is een ideale tour helm waarbij comfort erg belangrijk is. Zo is deze systeemhelm gemaakt van een glasvezel schaal met een carbon laag. Dit zorgt voor een verbeterde schokabsorptie en maakt de helm een stuk lichter. Sinds dit jaar lanceert Schuberth het nieuwe ‘’Individual Concept’’ waardoor er een mogelijkheid is om er een top padding bij te kopen waardoor je de pasvorm beter naar wens kan maken. Deze helm is ook nog eens voorbereid op het nieuwe SC2 communicatiesysteem waardoor je met je bijrijder(s) kunt communiceren. Kortom, met al deze opties is deze systeemhelm ideaal voor een comfortabele toer met je motor!

Touring HelmetsTouring Helmets
Nexx X.Wed2Nexx X.Wed2

NEXX X.Wed2

Deze helm is ideaal voor de echte adventure rijders. De X.Wed2 van NEXX staat bekend om zijn vele opties en mogelijkheden. Zo wordt deze helm ook het zwitsers zakmes genoemd binnen het assortiment. Deze adventure helm is voorzien van veel ventilatie zodat de warmte er goed uit kan en jij het dus niet te warm krijgt. De helm heeft ook een emergency release systeem waardoor de wangkussens gemakkelijk eruit gehaald kunnen worden indien nodig. Ook zit er een vizier, integraal zonnevizier en een peak op met extender zodat de peak uitgeschoven kan worden voor eventueel opspattend modder of zand. Om altijd verbonden te zijn is deze X.Wed2 helm ook voorbereid op het X-COM communicatie systeem van NEXX. Deze adventure helm heeft ook een voorbereiding voor een camelbag zodat je tijdens de rit kan drinken. De glasvezel versie van deze helm heeft zelfs go pro mounts zodat je heel de rit kan vastleggen op film! Deze helm is een echte adventure helm maar is ook goed te gebruiken op een verharde weg met de tal van opties die deze helm biedt.

X-lite X-1005 Ultra Carbon

De systeemhelm van X-lite, de X-1005 ultra carbon is een echte aanrader. Het is toegestaan om met een open kinbak te rijden omdat de X-1005 dubbel P/J gekeurd is. Het unieke aan deze helm is dat wanneer de kinbak open staat deze een stukje zakt en dus dichter op de helm staat. Hierdoor vangt de helm ook minder wind tijdens je rit en ziet het er ook nog eens mooi uit. Ook is deze helm geheel uitgevoerd in carbon waardoor deze extreem licht is vergeleken met andere helmen. De helm komt in 3 buitenschalen met 8 verschillende maten die lopen van XXS tot aan 3XL wat een voordeel is ten opzichte van andere helmen met maar 2 schaalmaten.

Het is een waardige opvolger van de Nolan N-105 die zo goed als dezelfde specificaties heeft. De helm van X-lite is alleen wat chiquer uitgevoerd en heeft een meer premium interieur. Dit heeft mede te maken met het LPC systeem wat de pasvorm meer op maat kan worden gemaakt. Er zit een lus aan de achterzijde van het interieur die naar wens aangetrokken kan worden waarmee je de pasvorm van de helm kan aanpassen. De X-1005 ultra carbon is ook voorbereid voor een N-COM communicatiesysteem. Oftewel, met deze systeemhelm kun je veel veilige en comfortabele kilometers maken.

X-Lite X-1005X-Lite X-1005
LS2 MX701LS2 MX701

LS2 MX701

Deze nieuwe adventure helm van LS2 genaamd de MX701 Explorer is een veelzijdige helm en ook nog is goed geprijsd. Deze helm is te verkrijgen in glasvezel, maar ook in een carbon variant die voor een nog lichter gevoel zorgt. Ook is deze helm ECE 22.05 en DOT gekeurd, wat betekent dat deze helm is toegestaan in heel Europa maar ook in Amerika. Deze adventure helm is tegelijkertijd voorzien van een vizier en een integraal zonnevizier. Het vizier is gemakkelijk zonder gereedschap eraf te halen, te bevestigen of om te wisselen voor een nieuwe. Door de ruige uitstraling lijkt het een echte adventure helm, maar deze is ook prima te gebruiken op de verharde weg. De MX701 staat bekend om de vele ventilatie, zo zitten er 5 inlaatpoorten en 2 uitlaatpoorten op die je hoofd koel moeten houden tijdens je rit. De LS2 MX701 Explorer geeft je een echt premium gevoel en is zeer scherp geprijsd!

Ben jij een echte adventure/touring rijder? Dan zit je met deze helmen zeker goed!

Is het net niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan ons gehele assortiment adventure/touring helmen of neem even contact met ons op!