Retro helmetsRetro helmets

De stijlvolste retro helmen van het moment!

Ben je op zoek naar een nieuwe helm en kan jij je helemaal vinden in het Chopper/Retro straatje? Dan vallen deze helmen met klassieke prints en vintage designs misschien wel bij jou in de smaak. In deze blog laten we je de stijlvolste retro helmen van het moment zien.

Nexx X.G200

Nexx heeft verschillende soorten helmen in de Chopper/Retro stijl. Zo heb je de X.G100 en de X.G100R. Deze fullface helmen passen uitstekend in deze stijl, omdat ze eenvoud uitstralen en in verschillende kleuren en vintage prints te verkrijgen zijn. Ook heeft Nexx jethelmen die door de geweldige designs een retro uitstraling hebben, namelijk de X.G20.

 

Deze off-road helm, de X.G200, van Nexx is uitgevoerd in echte retro stijl. Dat is te zien aan de klassieke print en de uiting van de peak en kinbak. Deze helm is speciaal ontworpen voor old school off-road gebruik. Er zit een peak op en er is voldoende ventilatie aanwezig.

Nexx X.G200Nexx X.G200
Shoei GlamsterShoei Glamster

Shoei Glamster

De Shoei glamster is een typische retro helm. Dit is te zien aan aan de eenvoud en de stijlvolle designs. De helm lijkt eenvoudig, maar is voorzien van verschillende pluspunten. Zo heeft deze helm verschillende ventilatiegaten, Dubbel D sluiting en Emergency Quick Release System. Met deze helm wil Shoei het klassieke gevoel van motorrijden overbrengen. Zo zeggen zij: ‘’Heb geen spijt van de oude tijden, maar geniet van de huidige met dezelfde geest’’.

Premier Trophy Platinum ed. Carbon

Premier is een merk wat veel Chopper/Retro helmen verkoopt. Zo hebben zij veel verschillende collecties die typeren aan deze stijl, bijvoorbeeld: Vintage, Premier en Platinum collection. Premier onderscheidt zich van andere merken door hun stijlvolle prints in allerlei soorten. Dit merk is in 1956 gestart met helmen en skateboards. Het merk heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en heeft gewerkt aan innovatie. Wat voor hen belangrijk is bij het leveren van helmen is het gebruiken van moderne standaarden met het klassieke gevoel van toen. 


Deze Premier Trophy Platinum ed. Carbon helm is uitgevoerd in carbon met details in leer. Door de leren details is deze helm stijlvol en een echte retro helm. Het is een fullface helm met vizier die voorzien is van een ademende binnenvoering. Deze helm straalt de typische eenvoud van deze Chopper/Retro stijl uit. Deze helm is ook uitgevoerd in een jethelm. 

Premier TrophyPremier Trophy
SMK RetroSMK Retro

SMK Retro

De SMK retro lijn gaat nooit uit de mode. Deze helm is een fullface helm met een tijdloos design in combinatie met een absorberende schaal die de rijder optimaal beschermt. Deze integraalhelm wordt geleverd met een transformatie set waarmee de helm wat aangepast kan worden. Zo kan er een ander vizier op geplaatst worden en kunnen er andere zijplaten op de helm gezet worden. Hierdoor kan het vizier ook verwijderd worden en de helm met een bril gedragen worden. Deze serie met helmen heeft verschillende designs waardoor er veel keuze is.

Past de Chopper/Retro stijl nou helemaal bij je? Bekijk dan ons assortiment retro helmen. Kies je toch liever voor een helm in een andere rijstijl? Niet getreurd! Wij hebben genoeg keuze voor elk type rijder in ons gehele assortiment.