Motorcycle cleaningMotorcycle cleaning

Hoe maak je jouw motor klaar voor stalling?

Met de winter in zicht geven wij jou de beste tips voor het stallen van jouw motor tijdens deze koude dagen. In 6 stappen is jouw motor klaar voor de stalling!

Wat je absoluut niet moet doen voordat je motor in stalling gaat

Je moet absoluut niet je motor weg zetten met een half lege of lege tank. Daarnaast is het niet verstandig om je motor zonder de draaiende delen ingevet te hebben weg te zetten en zonder druppellader weg te zetten. Wat je wel moet doen voordat je motor klaar is voor de winterstalling lees je verderop in deze blog!

TiresTires

Houd je banden mooi rond

Je banden zullen je dankbaar zijn als je ervoor zorgt dat het gewicht ervan af is. Hierdoor voorkom je dat je banden platte plekken krijgen. Je kan dit bereiken door je motor te plaatsen op een bok. Daarnaast is het erg belangrijk dat je de bandenspanning goed hebt, om zeker te weten dat ze mooi rond blijven. Maar geef je banden niet teveel spanning!

Zet je motor altijd weg met een volle tank

In een lege of half lege tank kan condens ontstaan. Hierdoor kan de tank van binnen gaan roesten, een volle tank is dus een must. Daarnaast is het slim om je motor vol te tanken met benzine met een hoog octaangehalte, hierdoor ontstaat minder snel roest of oxidatie.

Wat je moet doen om je motor klaar te maken voor stalling

Kort samengevat is het dus belangrijk om je motor weg te zetten met een volle tank goede kwaliteit benzine, met verse olie, goed gesmeerde onderdelen, accu aan een druppellader, met de juiste bandenspanning en zo schoon mogelijk.