Mirjam Pol Baja Oeste PortugalMirjam Pol Baja Oeste Portugal

 

Mirjam wint Baja Oeste Portugal 2022

 

Eerste WK-punten zijn een feit

De slotdag van de Baja Oeste Portugal 2022 is goed verlopen voor Mirjam, al ging ze wel één keer de fout in door de verkeerde kant op te rijden. Volgens Mirjam kwam het doordat een tegenstander door het lint gereden was waardoor ze niet meer wist welke kant ze op moest. Gelukkig kwam ze er al na 1 minuut achter dat ze niet de juiste route reed waardoor de schade van deze fout beperkt bleef.

1st Mirjam Pol1st Mirjam Pol
Mirjam Pol EnduroMirjam Pol Enduro

Goed ritme

Tijdens het verkennen van de route werd het voor Mirjam al snel duidelijk dat het een verraderlijk parcour was. De warme weersomstandigheden, stenige en stoffig ondergrond zorgde ervoor dat er weinig grip was. Tijdens de race bleek dit echter wel mee te vallen. Dit kwam mede doordat Mirjam gebruik maakte van traction control. Dit zorgde ervoor dat de motor rustiger reed en beter onder controle te houden was. Mirjam: ‘’Tot aan de tankstop ging het lekker, de route lag mij echt wel, ik vond het leuk om te rijden en het tempo zat er ook goed in. Bij de neutralisatie kreeg ik in de gaten dat degene die achter mij in het klassement stond, op mij in was gelopen en dat kon ik niet toelaten. Toen heb ik er nog een tandje bij opgegooid en dat heeft zich uitbetaald want die heb ik niet meer teruggezien.”

Heel gelukkig

Mirjam laat weten dat ze erg blij is. Ze is erg tevreden over zowel haar motor en fysieke conditie aan het begin van het seizoen. Ze gelooft erin dat het alleen maar beter kan worden gedurende het seizoen. Ook is ze erg blij en dankbaar voor alle hulp die ze krijgt van Henkjan Somsen (partner). Met de winst in Baja Oeste Portugal weet Mirjam haar eerste WK-punt voor de FIM Bajas World Cup van 2022 te behalen. Dit zijn de volgende 2 bajas die op de planning staan.

  • Hungarian Baja in Várpalota – 4 t/m 7 augustus
  • Dubai International Baja (finalewedstrijd) in Dubai – 1 t/m 3 december
Mirjam Pol EnduroMirjam Pol Enduro