Motortoerclub Herrewoare

Op 11 oktober 2017 is de Motortoerclub Herrewoare (MTCH) vanuit een initiatief van drie motorrijders uit Heerewaarden ontstaan. Op regelmatige basis werd er al door diverse motorrijders in 2016 samen gereden doordat zij contact hadden in een Whatsapp groep.

Toen in 2017 het aantal deelnemers in de groep groeide ontstond al snel het idee om een vereniging op te richten. Sindsdien is het aantal leden gegroeid naar 42 leden per juli 2021. Bij onze vereniging geldt dat iedereen welkom is en leden variëren daarom ook in leeftijd van 20 tot 75 jaar. Iedereen is welkom en iedereen praat met iedereen. Het is een gezellige vereniging waarin een ieder tot zijn of haar recht komt. Het motto is dan ook: “We houden rekening met elkaar en zijn er voor elkaar”.

 

Activiteiten van de Motortoerclub

In 2017 is als gevolg van de groei van de vereniging de Herrewoarse Motortoer ontstaan. Dit is een toer waar iedereen met interesse zichzelf op kan inschrijven. Sinds 2017 is deze toer ook groeiende in het aantal deelnemers. De toer is nu in totaal drie keer georganiseerd, waarbij we vanuit de KNMV goed gesteund werden. Als vereniging zijn we bij de KNMV aangesloten vanwege de ondersteuning die zij bieden op allerlei gebieden. Het KNMV ondersteuns ons met name in de organisatorische punten waaronder de verzekering, toer organisatie en wet- en regelgeving.

Naast de toer ritten organiseert het bestuur jaarlijks ook andere leuke activiteiten voor haar leden zoals een motorweekend, BBQ, Nieuwjaarsborrel of een Stampotten buffet. Bij al deze evenementen wordt uiteraard rekening gehouden met de wensen en ideeën van ieder van de leden. Zo rijden we bijvoorbeeld ook voor Sinterklaas en verschillende wielerkoersen.

Uiteraard staat veiligheid voorop binnen de vereniging. Daarom wordt er ook ieder jaar een VRO-dag georganiseerd. Tijdens zo´n dag leer je toch altijd wel weer iets over je motor of jezelf en wordt je als motorrijder toch weer even getriggerd om extra op bepaalde zaken als: kijken, anticiperen, reageren en bijstellen/corrigeren te focussen.

Hoe is de samenwerking met ChromeBurner tot stand gekomen?

Binnen de vereniging wordt er één centrale doelstelling gehanteerd die als volgt is opgesteld:

“Het doel van de vereniging is het (doen) organiseren van motortoertochten voor haar leden alsmede het (doen) organiseren van toertochten met het karakter van open inschrijving voor haar leden en niet-leden, het (doen) bevorderen van het plezier in motorrijden en het motortoerisme, het behartigen van belangen van haar leden, alles is de meest ruime zins des woord.”

Het statement van ChromeBurner hierop is:

“Wij van ChromeBurner werken graag samen met motorclubs. We zijn namelijk helemaal gek van motorrijden en alles wat daaraan gerelateerd is, daarom willen wij alle initiatieven die worden ondernomen rondom motorrijden graag steunen”

Eind 2020 werden beide partijen door een overlappende interesse en doelstelling getriggerd tot een samenwerkingsverband. In juni 2021 is er dan ook een gesprek geweest tussen het volledige bestuur van en ChromeBurner. Dit gesprek is bij beide partijen erg goed bevallen en een samenwerking werd dan ook meteen bekrachtigd door beide partijen.

Ben je enthousiast geworden?

Op 22 mei 2022 houdt MTCH weer haar jaarlijkse Herrewoarse Motortoer. Dit is een toer op basis van open inschrijving. Wil je kennis maken met MTCH? Kom dan op 22 mei 2022 naar Camping / Jachthaven Heerewaarden, Hogestraat 37, 6624 BA in Heerewaarden. Je kunt natuurlijk ook een toer meerijden en als je geïnteresseerd bent in de club eventueel lid worden. Neem vooral contact met ze op. Je bent van harte welkom!

Motortoerclub Herrewoare

www.mtch.nl

Secretaris@mtch.nl