RST

Dit jaar introduceren wij een aantal nieuwe merken binnen ons assortiment. Een van deze merken is het merk RST, een merk dat staat voor het bieden van betaalbare en goede kwaliteit motorkleding aan motorrijders over de hele wereld. In dit blog vertellen wij wat over de achtergrond van RST en lichten wij een aantal producten van het merk uit!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Over RST

RST is opgericht in 1988 door Jonny Towers. Oorspronkelijk was de naam van het merk Rhino Sports Technology, maar vandaag de dag draagt het merk de naam RST. Met een simpel idee is RST tot stand gekomen, namelijk het produceren van motorkleding dat uitzonderlijke waarde en kwaliteit biedt in combinatie met een geavanceerd design en stijl. Het merk begon met het op de markt brengen van motorhandschoenen

Jonny Towers is de drijvende kracht achter de revolutie van Rhino naar RST in 2001. Met de komst van de nieuwe naam begon het merk met het ontwikkelen van de eerste collectie sportleder en -textiel. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk.

De gehele collectie van RST is CE-gecertificeerd en de samenwerking met In&Motion brengt geïntegreerde airbagtechnologie op de markt. 

Race kleding 

RST is een grote naam binnen de race en sport sector. Hieronder is een kleine tijdlijn van relevante gebeurtenissen te zien waarin RST een grote rol heeft gespeeld. 

In 2003 won de Britse Karl Harris RST’s eerste Britse kampioenschap door op een Honda CBR600RR op dominante wijze de Britse supersport-kroon te veroveren. Karl was een van de meest vermakelijke en stoere rijders van zijn generatie.

In 2006 kwam Andrew Pitt bij het RST team en debuteerde op het wereldtoneel voor Yamaha in World Superbikes. Na een periode in de MotoGP in 2007, gevolgd door enkele wildcards in het World Supersport kampioenschap voor het legendarische Ten Kate team, kwam Pitt in 2008 fulltime bij het team en verzekerde RST van het eerste wereldkampioenschap.

In 2014 nam het aantal rijders dat RST pakken droeg over de hele wereld toe. Toen besloot RST om hun eerste productiefaciliteit voor racepakken te bouwen. Dit groeide uit tot niet alleen een fabriek die racepakken produceert maar tot een fabriek die alle leren en textiel kleding produceert.

RST werd official safety partner van de Isle of Man TT in 2015 en sponsorde ook de RST Super Bike race, de traditionele openingsrace van de TT. Een van de meest trotse momenten uit de geschiedenis van het merk om partner te zijn van zo een iconisch evenement.

Een greep uit onze collectie RST motorkleding!

RST Tractech Evo 4 Ce Leren Motorjas

Onze collectie van RST bestaat uit motorjassen, motorlaarzen en motorhandschoenen. Een van deze producten is de RST Tractech Evo 4 Ce motorjas. Deze motorjas heeft ook een soortgelijke broek, namelijk de Tractech Evo 4 Ce motorbroek zo maak je je motorpak compleet. Deze jas is gemaakt van rundleer. De jas is zeer comfortabel om in rond te lopen en hij ziet er ook goed uit. 

Deze jas biedt uitstekende bescherming. De jas heeft CE level 1 bescherming in de rug en schouder. Het uitneembare gewatteerde thermische gilet maakt deze jas nog veelzijdiger.

Deze jas past uitstekend in de garderobe van iedere race/sport motorrijder. Ook biedt deze jas uitstekende ventilatie door het geperforeerde leer. 

RST Tractech Evo III Ce Motorlaars

De RST Tractech Evo III Ce motorlaars is ontworpen om hoge comfort en veiligheid te bieden. De laars is net zoals alle andere RST producten CE gecertificeerd. Deze laars wordt standaard geleverd met een voorgevormde TPU hielkuip en TPU scheenbescherming voor verdere bescherming tegen schokken. 

De laars is gemaakt van leer en is ideaal om te gebruiken tijdens zomerse ritten door de fijne ventilatie doordat het bovenstuk geperforeerd is. 

RST Tractech Evo 4 Ce Motorhandschoen

De Tractech Evo 4 motorhandschoen combineert het beste van de vorige Tractech handschoen met meer functies voor een uitstekende pasvorm, comfort en bescherming. De handschoen is gemaakt van zowel volnerf rundleer als kangoeroeleer en heeft een CE Level 2 Carbon Knokkelbeschermer voor impactbescherming.

Het leer is geperforeerd waardoor de handschoen een goede ventilatie heeft. 

Nieuwsgierig geworden naar nog meer RST producten?