Trotseer de Alpen met je motor!

Brand manager Rick en Business developer Kevin delen met ons hen favoriete gebieden die ze met hun motors hebben getrotseerd!

Offroad in de Ligurische Alpen

Kevin's favoriete gebied om te rijden met de motor tot nu toe zijn de Frans/Italiaanse Alpen (ook wel de Ligurische Alpen genoemd). Favoriet omdat daar veel oude militaire, onverharde alpenpassen zijn waar je legaal mag rijden en die gaan soms serieus de hoogte in. Een uitdagende omgeving die niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook onvergetelijke ervaringen oplevert. Perfect om met zijn KTM 690 Enduro te rijden!

Kleding tips voor on- en offroad motortrips!

Tijdens trips als die naar de Ligurische Alpen draagt Kevin kleding die goed kan ventileren en waarin je genoeg bewegingsruimte hebt. De ventilatie helpt je afkoelen tijdens het harde werken offroad, maar is ook ideaal voor de weg, in het dal is het namelijk een stuk warmer. De bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat je optimaal de controle over je motor kan behouden, ook al ga je offroad geheid een keer plat. Bovendien draagt Kevin het liefst kleding die hem beschermt tegen de elementen. Water- en winddichte gear is een must voor de koude weersomstandigheden op grote hoogtes en is zeker geen overbodige luxe bij de plotselinge regenbuien die je regelmatig meemaakt. Daarnaast is het handig om producten te kiezen die op zowel verharde als onverharde wegen hun steentje kunnen bijdragen. Denk aan een adventure helm waar je je vizier omhoog kan doen en een crossbril op kan zetten voor het offroaden. In het dal heb je het voordeel van een helm met vizier, maar op de onverharde wegen kun je met het vizier open en een crossbril maximale ventilatie krijgen en heb je minder last van stof in je ogen.

Kevin's keuzes

Kevin draagt zelf de Klim Carlsbad jas en broek, met daarbij Alpinestars Toucan laarzen en een LS2 MX701 helm. Tijdens zijn trip naar de Ligurische Alpen had hij twee sets handschoenen bij, de Spidi Flash zomerhandschoenen en Alpinestars handschoenen met Gore-Tex membraan. Maar hij geeft het advies om voor de Held Air N Dry 2 in 1 handschoenen te kiezen, dit setje combineert de features die de twee losse sets bieden.

Met een Ducati Panigale van pas naar pas in de Grajische Alpen

Als een echte thrillseeker gaat Rick graag op pad met Race of Street motoren om zichzelf zoveel mogelijk uit te dagen. Tijdens zijn trip naar de Grajische Alpen koos hij er voor om met zijn Ducati Panigale mooie maar vooral uitdagende passen op te zoeken. Toen hij de opmerking kreeg dat je met zo'n race motor toch nooit fatsoenlijk een haarspeldbocht kan maken, antwoordt hij dat die uitdagingen het rijden voor hem leuk maken. Je moet het op een andere manier aanpakken, maar dat maakt het niet minder leuk, in zijn ogen zelfs leuker. Daarnaast zijn de Grajische Alpen op geen moment saai, je rijdt van pas naar pas. De hoogteverschillen en korte technische bochten bieden iedere rijder een uitdaging. Ook biedt de natuur veel afwisseling, je rijdt van volledig groen naar grof rotsgebied en er is grote kans op sneeuw vanwege de flinke hoogte.

Goed voorbereid voor je motorreis

Rick beveelt iedereen aan om de motorkleding te dragen die voor jou comfortabel is. Voor het optimale rijcomfort, maar ook plezier. Maar... hij zegt wel dat het slim is om je voor te bereiden op slechte weersomstandigheden. Tijdens zijn trip in de Grajische Alpen is hij namelijk meermaals goed nat geregend, tot het punt dat zijn navigatie na een kleine beschadiging het begaf door de hoeveelheid regen. Hij neemt altijd een regenpak mee, zodat hij in een handomdraai weer door kan rijden bij een onverwachte bui. Ook stopt hij al zijn essentials als telefoon, portemonnee, regenpak, enzovoort, in zijn tanktas.

Rick's keuzes

Omdat hij altijd de uitdaging aangaat draagt Rick altijd een ééndelig motorpak. Voor de aankomende jaren heeft Rick geïnvesteerd in een Spidi ééndelig pak, de Spidi Track Wind Pro. Daarnaast heeft hij de TCX RT-Race laarzen gekocht, vanwege de comfortabele pasvorm en het feit dat ze lichtgewicht zijn. De afgelopen jaren droeg hij het Spitfire pak van REV'IT!, met daaronder REV'IT! Excellerator 1 piece onderkleding. Als de weersomstandigheden Rick nog meer uitdagen draagt hij het REV'IT! pacific 2 H2O regenpak, deze houdt hij dus makkelijk bij de hand in zijn tanktas.

Wil je jezelf goed voorbereiden voor jouw volgende trip?

Check onze baggage en navigatiesystemen of vind meer reisinspiratie uit onze andere blogs!