Motorcycle communicationMotorcycle communication

Welke motor-communicatieset moet je aanschaffen en waarom?

Vergelijking tussen Cardo en Sena, en meer! In deze blog kom je alles te weten over de verschillende motor communicatie systemen die beschikbaar zijn, hun kenmerken, en waarom deze kenmerken voor jou belangrijk kunnen zijn.

Waarom heb ik een bluetooth communicatieset nodig tijdens het rijden op mijn motor?

Onze belangrijkste reden om een motor communicatie set te gebruiken is veiligheid! Een communicatiesysteem helpt je te concentreren op de weg door verbinding te maken met jouw navigatiesysteem of telefoon om je instructies te geven over je route. Bovendien kun je het systeem gebruiken om handsfree te bellen en kun je je muziek bedienen zonder je telefoon te hoeven pakken. Een andere grote reden is om contact te houden, je kunt contact houden met vrienden of passagiers die meerijden. Dit maakt het niet alleen een meer sociale ervaring om je motor te rijden, maar het geeft je ook extra ogen en oren om je te waarschuwen voor gevaar op de weg.

Welke verschillende soorten motor communicatie systemen zijn er?

Er zijn veel verschillende motorfiets communicatie sets beschikbaar op de markt, er zijn universele communicatie systemen maar ook sets die speciaal gemaakt zijn om naadloos te integreren in je merken helm, zoals voor AGV, Nolan, NEXX, Schuberth en anderen. Deze systemen zijn geweldig als je niet wilt dat een systeem vastgeplakt zit aan de zijkant van je helm. Al deze sets hebben verschillende functies, dat is waarom we een lijst van de belangrijkste functies hebben gemaakt om naar te kijken als je op zoek bent naar een systeem.

Cardo vs SenaCardo vs Sena

Cardo vs. Sena, de beste motorfiets communicatie set fabrikanten

De motorfiets communicatie systemen die deze merken produceren worden beschouwd als de top van de lijn. Deze merken zijn game changers in hoe motorrijders communiceren en zijn doorgegaan met het innoveren van hun producten, en het toevoegen en verbeteren van functies. Cardo en Sena hebben beide modellen met alle toeters en bellen, maar een minpuntje voor Sena is het ontbreken van een waterdichtheid label.

Welke specificaties moet een communicatiesysteem voor motorfietsen hebben?

Een goed communicatiesysteem biedt motorrijders gemakkelijke communicatie met collega-rijders of een passagier, met duidelijk geluid, over een aanzienlijke afstand. Bovendien moet het gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn. Lees hieronder meer over de verschillende kenmerken:

1. Connectiviteit

Uw communicatiesysteem kan tijdens het rijden verbinding maken met een aantal dingen: vrienden die met je meerijden, jouw navigatiesysteem om instructies te krijgen zonder steeds naar beneden te hoeven kijken en tot slot je telefoon, om naar muziek te luisteren of handsfree te bellen. Sommige sets hebben zelfs ingebouwde functies voor FM-radio en gespreksoproepen. De twee belangrijkste soorten connectiviteit zijn bluetooth en DMC, of Dynamic Mesh Communication. Deze laatste is een extra feature naast bluetooth die zorgt voor een veel groter bereik en een groter netwerk van rijders.

2. Maximaal bereik

Om tijdens je avonturen in contact te blijven met je kameraden is het goed om te weten of een communicatieset voldoende bereik heeft voor jouw behoeften. Het bereik van intercoms varieert van 400 meter voor de goedkopere systemen tot wel 8 kilometer voor de duurdere modellen die zijn uitgerust met DMC.

3. Levensduur van de batterij

Er kan niet veel worden gezegd over de levensduur van de batterij, behalve het gemak dat een langere batterijduur biedt. Kijk naar de spreektijd, standby-tijd en oplaadtijd als indicatoren voor goede accuspecificaties.

4. Audiokwaliteit

De audiokwaliteit in helm communicatie systemen heeft in de loop der jaren een lange weg afgelegd. Maar voor sommigen is het nog steeds een pijnpunt. Ons advies: vervang de luidsprekers die met je systeem worden geleverd door upgrades van fabrikanten of aftermarket speakers als je niet tevreden bent. Draag wel altijd gehoorbescherming, want windruis is een sluipmoordenaar voor je gehoor. Je zou zelfs gehoorbescherming met geïntegreerde audio kunnen kopen.

5. Andere belangrijke kenmerken voor een communicatieset voor motorfietsen

Andere kenmerken waar je op kunt letten bij communicatie systemen zijn de waterdichtheid, het delen van audio/liedjes, slimme functies zoals automatisch volume of stemassistent en de altijd belangrijke lengte van de garantieperiode.

Hoe kies je de beste motorhelm intercom?

De eerste stap is om te weten welke functies het belangrijkst zijn voor jou, ga je alle functies gebruiken. Bijvoorbeeld, ga je de set gebruiken om te communiceren met een kleine groep van 2-3 rijders of ga je rijden met al je vrienden. Heb je een goede waterdichtheid nodig omdat je een all season rijder bent of heb je dat niet nodig omdat je alleen in mooi weer rijdt. Verderop in deze blog hebben we een aantal van de in onze ogen belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet.

Stap twee is het bepalen van je prijsklasse, wil je de beste bang for your buck, ga je helemaal los op features of heb je een vaste prijslimiet en zul je sommige goede features moeten laten schieten. Communicatiesets liggen meestal binnen de prijsklasse van €80 tot €350 voor een enkel systeem, en er zijn enkele fantastische aanbiedingen voor duopacks.

De derde en laatste stap is het vinden van een systeem dat voldoet aan de criteria die u in de eerste twee stappen hebt vastgesteld. Nog een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een systeem: vraag je vrienden welk systeem zij gebruiken en welk systeem daarop kan worden aangesloten.

Upgrade je tech game!

Bekijk al onze communicatiesystemen, navigatiesystemen of maak je klaar voor je volgende avontuur met onze bagageopties!