ChromeBurner voor twee jaar langer verbonden aan RAC41 Endurance Team

Met het winst van de 2022-editie van de Bol d’or nog vers in het geheugen kijkt ChromeBurner RAC41 Honda  terug op een succesvol jaar op sportief vlak. Er werden goede punten gescoord en het feest was compleet bij de laatste race op Paul Ricard toen de overwinning werd behaald in het SST-klassement. De torenhoge ambitie voor 2023 en de optimale samenwerking in de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat voor 2023 en 2024 ChromeBurner opnieuw haar naam zal verbinden aan het RAC41 WK Endurance team met dezelfde rijders.

ChromeBurner RAC41 Honda

Voor 2023 is de teamnaam van het Franse Honda team RAC41 in het WK endurance verandert naar ChromeBurner RAC41 Honda. Titelsponsor ChromeBurner heeft de samenwerking met twee jaar verlengd net als Wayne Tessels die ook in 2023 en 2024 voor het team zal uitkomen. De rijderssamenstelling blijft gelijk aan 2022 toen ChromeBurner RAC41 Honda de Bo d’Or in de Superstock klasse wist te winnen. Dat betekent dat ook Chris Leesch uit Luxemburg en Jonathan Hardt uit Frankrijk aan het team verbonden blijven.

De 2023 WK Endurance kalender bestaat voor de Superstock klasse uit drie 24 uurs races: Le Mans (15-16 april), Spa Francorchamps (17-18 juni) en de Bol d’Or op Paul Ricard (16-17 september). Door de successen van de afgelopen jaren gaat Honda in 2023 nog meer support aan ChromeBurer RAC41 geven. Daarnaast is het Franse team zich achter de schermen zich verder aan het ontwikkelen met onder andere de komst van een eigen werkplaats, een extra technische trailer en ze gaan met Leesch van start in het Franse Superbike kampioenschap om zo nog beter voorbereid aan de WK Endurance evenementen te beginnen. Eind februari gaan Tessels en zijn teamgenoten testen in Spanje en eind maart staat de officiële WK Endurance test in Le Mans op het programma.