13 producten

per pagina
Pinlock Color Insert AGV K6
€36 €45
AGV AX9 Protectint Pinlock
€6401 €8001
PINLOCK COLOR INSERT AGV K6-Clear
€36 €45
Pinlock Color Insert AGV Sportmodular (L-XXXl)
€36 €45
AGV City 17 Pinlock Insert Protectint Sale
€2490 €60
Shark D-Skwal 2 Clear Pinlock V2 - 120
€1346 €1496
AGV AX9 Helder Pinlock
€4001 €5001
AGV AX9 Light Smoke Pinlock Sale
€2490 €5001
AGV AX9 Dark Smoke Pinlock Sale
€2490 €5001
AGV AX9 Geel Pinlock Sale
€2490 €5001
Pinlock Color Insert AGV Sportmodular (XXS-M)
€36 €45
Pinlock Color Insert AGV K5S and K3 SV Max
€2795 €3494
Schuberth C3 Pro Pinlock Clear
€3596 €3995

13 producten

per pagina

Waarom een Pinlock vizier?

Iedereen weet dat wanneer het weer omslaat en het kouder wordt, je vizier beslaat als een gek. Rijden met een beslagen vizier is niet alleen vervelend, het is gewoon gevaarlijk. Je zult je vizier open moeten maken om door het gat te kunnen kijken, om vervolgens binnen een paar minuten je zicht weer te verliezen door tranen die in je ogen opwellen van de koude lucht die op je afkomt. De oplossing is echter even eenvoudig als doeltreffend en heet een Pinlock. Een Pinlock is in wezen een flexibel transparant plastic inzetstuk dat je aan de binnenkant van je vizier aanbrengt, waardoor een beslagen vizier of tranende ogen tot het verleden behoren.

Kan ik een Pinlock in mijn helm gebruiken?

De Pinlock is uitgevonden door Derek Arnold, een Engelsman die in Nederland werkt. Geen van beide landen staan bekend om hun tropische weersomstandigheden, en een anti-condens oplossing was er eigenlijk niet. Toen hij voor het eerst zijn Pinlock's begon te verkopen, moesten de klanten zelf de steunen ervoor in hun vizier boren. Het is meer dan 20 jaar geleden dat de Pinlock werd uitgevonden en het is sindsdien een onmisbaar product voor bij een motorhelm geworden. Tegenwoordig zijn bijna alle helmen voorbereid voor een Pinlock, en in veel gevallen worden ze tegenwoordig standaard bij een helm geleverd! Als je het niet zeker weet, zoek dan naar vizieren die een 'Pinlock Included' of op zijn minst 'Pinlock Prepared' hebben. Zo kun je onbezorgd op weg!

Hoe werkt een Pinlock?

De Pinlock is hydrofiel wat betekent dat het vocht absorbeert, en dus gewoon niet beslaat, niet door je adem en ook niet door iets anders. De Pinlock creëert een afdichting aan de binnenzijde van je vizier en creëert effectief een dubbelglas effect. Hierdoor wordt het temperatuurverschil tussen de binnen- en de buitenkant van het vizier aanzienlijk verkleind. Dit betekent dat ook het vizier zelf beschermd is tegen eventuele condensvorming en je verzekerd bent van een helder gezichtsveld.

Welke types Pinlock zijn er?

Sinds de Pinlock voor het eerst werd geïntroduceerd is er veel veranderd in de motorindustrie. Helmen en vizieren hebben een voortdurende ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van veiligheid en comfort. Daarom is de Pinlock ook geëvolueerd. Nu zijn er 3 performance level varianten, Pinlock 30, 70 en 120. Hoe hoger het getal, hoe meer mist vrije ruimte de lenzen bieden. Naast de prestatie-opties, worden de Pinlock lenzen aangeboden in verschillende gekleurde opties. De verschillende opties zijn: light- en dark smoke, beide ontworpen voor zonnige dagen, een gele versie die ontworpen is om het zicht bij weinig licht te verbeteren en ProtecTINT dat reageert op UV-licht door de tint te veranderen van helder naar light smoke. Tenslotte is er de MaxVision optie, verkrijgbaar in alle prestatieniveaus en kleuren. Het wordt gebruikt op max vision vizieren die iets groter zijn en je meer zicht geven zonder de rand van de Pinlock in je zicht.

Niet helemaal zeker welke Pinlock te krijgen? Neem contact op met onze Klantenservice via klantenservice@chromeburner.com of 073 200 80 20. Zij helpen je graag verder!