MX EnduroMX Enduro

MX / ENDURO

Motorcrossers en endurorijders hebben hun eigen, zeer specifieke pakket aan eisen waar hun uitrusting aan moet voldoen. Bij deze takken van motorsport wordt er op een losse ondergrond gedrift, gesprongen en -helaas soms onvermijdelijk- veel gevallen. Het risico op blessures is dus aanzienlijk en de juiste uitrusting kan daarbij echt het verschil maken!

Comfort

Een goede crosshelm is licht van gewicht en ventileert uitstekend. Het lage gewicht helpt nekklachten te voorkomen en een goede ventilatie helpt je om het hoofd koel te houden zodat jij je kunt focussen op die perfecte houding om zo snel mogelijk over de knippen te vliegen. De klep aan de voorkant helpt om je ogen te beschermen van fel zonlicht en doet tevens dienst als “schild” om opspattend modder en zand tegen te houden.

Bescherming

Voor de bescherming van de rest van je lichaam heb je ook een speciale uitrusting nodig. Een bodyprotector beschermt je borst, rug, schouders en ellebogen. Met een nekbeschermer erbij is het plaatje helemaal compleet. De meeste blessures zijn echter aan de benen te vinden. Zorg dus voor een set goede kniebeschermers en stevige crosslaarzen.

Motorcross / Enduro Armor

Of het nu een stampende viertakt is of een gillende tweetakt: jij vindt het gewoon prachtig als een lichte motor met noppenbanden met de nodige daadkracht door het zand of door de modder te dirigeren is! Bij motorcross en enduro gaat het om vaardigheid en lef. Deze twee vormen van motorsport zijn intens dus het is zaak dat je de juiste uitrusting hebt om goed te kunnen presteren. Dankzij het fysieke karakter van de sport is het bijvoorbeeld belangrijk om een lichte helm te hebben. Tegelijkertijd wil je ook niet bezuinigen op de juiste bescherming voor je bovenlichaam, een goede nekbeschermer, kniebeschermers en een setje stevige crosslaarzen. Je neemt je uitrusting erg serieus en dat doen wij ook! Bekijk hier onze selectie aan Motorcross/Enduro bescherming!

 

EnduroEnduro

MOTORCROSS / ENDURO BESCHERMING