Race / SportRace / Sport

RACE / SPORT

Het is vandaag de dag prima mogelijk om een superbike met 200 pk te kopen, waarmee je in pak hem beet 2002 het de mannen in de MotoGP serieus moeilijk had kunnen maken. Hypothetisch gesproken natuurlijk! Met de komst van dit soort machines gaat de snelheid omhoog en daarmee ook het risico dat je als rijder loopt!

Bescherming

Een hoger risico betekent dat je betere bescherming nodig hebt. Leer is verreweg het veiligste materiaal voor motorkleding. Het is slijtvast en gaat bij goed onderhoud jaren mee. Ga je voor maximale veiligheid dan raden wij aan om te kijken naar een één- of tweedelig leren pak, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is Race motorkleding voorzien voor sliders op de juiste plekken, zodat je glijdt in plaats van rolt en is inpactprotectie gebruikt op de delen waar je op valt.

Comfort

Nieuwe motorkleding zit in het begin nooit zo comfortabel en dat geldt al helemaal voor een kleding van leer. Naarmate je het pak, jas of handschoenen langer draagt zal het als een tweede huid om je lichaam vormen. Het is dus niet erg al het in het begin een beetje als ‘te klein’ aanvoelt! Een goede gestroomlijnde helm is ook een must, je wilt immers snijden door de lucht en zo min mogelijk weerstand als je op volle snelheid bent. Als je iets meer veelzijdigheid wilt, is een combinatie van een losse leren jas en broek aan te raden want een pak is qua pasvorm iets minder vergevingsgezind en kan met name op de langere afstanden minder comfortabel zijn. Een losse leren jas kun je bijvoorbeeld ook nog prima dragen boven een beschermende spijkerbroek!

Race / Sport

De naald van de toerenteller blijft maar klimmen, tot 13.000 tpm of nog hoger. Met de precisie van een atoomklok schakel je op het juiste moment op en de motor blijft maar accelereren. Je kruipt nog iets verder achter het ruitje in een poging de luchtweerstand te minimaliseren en nog sneller te gaan. Op het moment dat een normaal persoon een anker uit zou hebben gegooid, houd jij het gas nog even tegen de stuit om vervolgens te gaan remmen waarbij je de boel nog net onder controle kunt houden. Je gooit de motor om richting de apex en je knie raakt het asfalt. Bij motorracen draait het om adrenaline en precisie en je hebt de juiste uitrusting nodig om je beschermen, mocht het toch een keer mis gaan. Voor racehelmen, leren pakken, handschoenen en sportieve laarzen zit je bij ons goed. Bekijk hier onze selectie Race/Sport producten!

 

Race / SportRace / Sport

RACE/ SPORT JASSEN