Tour du JourTour du Jour

Het is weer lente. De bloemetjes komen uit, de koeien gaan de wei in en het zonnetje gaat zich (hopelijk) wat vaker laten zien. Tijd om er weer op uit te gaan! Wij helpen je op weg voor een onvergetelijke lente op je motor. We hebben een aantal mooie routes uitgezocht die je binnen een dag kunt doen. Dus gear up, trek je motor uit de schuur en rijden maar!

Maar waar naartoe? Het is soms best lastig om een nieuwe route te verzinnen voor een dagtocht. In je eigen omgeving heb je vaak al veel gezien en kom je al gauw op dezelfde weggetjes uit. Je kunt natuurlijk de snelweg pakken en in 3 uur aan de andere kant van Nederland zijn, maar laten we eerlijk zijn: boring! Bochtige wegen met mooie uitzichten, dijkjes langs de waterkant, bijzondere passen; dat is waar het hart van menig motorrijder sneller van gaat kloppen.

Wij helpen je graag op weg! We hebben heel veel mooie routes uitgezocht die je binnen een dag kunt doen. Zes van deze routes hebben we uitgelicht op deze pagina, maar er is nog veel meer! Alle routes hebben we verzameld in de MyRouteApp: een app waarin je makkelijk routes kunt zoeken, opslaan en navigeren. Download de app of ga naar de website en check alle gave routes die we voor jou hebben klaargezet.

Through the dragon's smokeThrough the dragon's smoke
Through the Dragon's Smoke

Deze route gaat dwars door het Great Smoky Mountain National Park, waar je over mooie bochtige wegen rijdt waaronder de Cherohala Skyway en de wereldberoemde Tail of the Dragon. Daarnaast krijg je ook nog eens fantastische bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten en een overvloed aan leuke plekjes om wat te eten of drinken voorgeschoteld. Deze route is een droom voor elke motorrijder!

Cabot TrailCabot Trail
Cabot Trail

De Cabot Trail loopt door Cape Breton Highlands National Park en door de vallei van de Margaree-rivier. De route heeft prachtige vergezichten, interessante bezienswaardigheden en mooie afwisselende natuur. Je rijdt door de bergen, door dalen, langs de ruige kust, door de bossen en door kleine vissersdorpjes. Langs de route liggen veel kleine restaurantjes waar je goed kunt eten, perfect voor een tussenstop.

From City to OutbackFrom City to Outback
From City to Outback

Het start- en eindpunt van deze route liggen in Adelaide, de hoofdstad van Zuid-Australië. Van de drukte van de metropool rij je zo de outback in. De route loopt door de Adelaide Hills en gaat grotendeels over goede wegen. Tijdens je rit kom je prachtige natuur, vele wijnranken, uitgestrekte boomgaarden en leuke kleine plaatsjes tegen.Memories of WOIIMemories of WOII
Memories of WWII

Deze dagtocht brengt je naar verschillende monumenten, musea en landingsstranden van de Tweede Wereldoorlog. Een dag vol historie over D-Day, waarbij de bezienswaardigheden elkaar snel opvolgen. Langs de kust is het vaak wat drukker, maar eenmaal in het binnenland is het rustig rijden over mooie wegen. De route is vrij lang, maar zeker de moeite waard!


Colourful tripColourful trip
Colorful Trip

Tijdens deze route kun je genieten van het strand en het uitgestrekte duingebied, maar het grootste deel van de tocht begeef je je in de Bollenstreek. Je rijdt rond in een zee van tulpen, hyacinten, narcissen en andere bloemen in knallende kleuren. De enorme bloemenvelden maken dit gebied vooral in het voorjaar enorm kleurrijk. Een perfecte route voor in de lente dus!


Authentic BrabantAuthentic Brabant
Authentic Brabant

Deze route brengt je van het ene vestingstadje naar het andere. Hobbelend over kinderkopjes kun je genieten van de authentieke straatjes en huisjes. Tussen de vestingstadjes leidt de route je over leuke dijken met mooie uitzichten en langs historische gebouwen in dorpen die je onderweg tegenkomt. Een ideale route als je houdt van historie!
MAAK JE KLAAR VOOR DE RIT


DE FAVORIETE ROUTES VAN ONZE AMBASSADEURS

Through the dragon's smokeThrough the dragon's smoke
Wasaga Beach Route

Deze route gaat grotendeels langs de kust van onder andere Nottawasaga Bay, Hogg Bay en Sturgeon Bay. Dit levert prachtige uitzichten op. Het andere deel van de route rijd je door het binnenland en kom je onder andere langs Copeland Forest. Ook in dit deel is genoeg te zien!

Een favoriet van @raven.yyz.

From City to OutbackFrom City to Outback
Noord-Hollandse Stranden

Noord-Holland is zowel aan het Oosten, Noorden en Westen omringd door water. Daardoor heeft de provincie ook ontzettend veel stranden. Een perfecte plek voor een ritje langs de kust! Tijdens deze route kijk je uit over het Markermeer, het IJsselmeer, de Waddenzee én de Noordzee.

Een favoriet van @cyanate81.

From City to OutbackFrom City to Outback
Rondje Amsterdam

Deze route is precies wat het lijkt: een rondje dwars door Amsterdam. Voor de één klinkt het als een drama, voor de ander als muziek in de oren. Op een rustig moment duurt de trip niet zo lang, maar laten we eerlijk zijn: het is nooit rustig in Amsterdam. Gelukkig zijn er in de stad genoeg plekjes om even wat te eten of te drinken!

Een favoriet van @cyanate81.

From City to OutbackFrom City to Outback
Escaping Rotterdam

Je rijdt van de stad zo de natuur in! Een groot gedeelte van deze route loopt over een leuke dijkweg langs de Lek, waar je kunt genieten van mooie uitzichten over het water aan de ene kant en het polderlandschap aan de andere kant. Onderweg kom je ook nog langs de beroemde Kinderdijk.

Een favoriet van @cyanate81.

Wasaga Beach RouteWasaga Beach Route
Raven's tip: Wasaga Beach Route

Dit is één van Raven’s (@raven.yyz) favoriete routes in Canada. De route gaat grotendeels langs de kust van onder andere Nottawasaga Bay, Hogg Bay en Sturgeon Bay. Dit levert prachtige uitzichten op. Het andere deel van de route rijd je door het binnenland en kom je onder andere langs Copeland Forest. Ook in dit deel is genoeg te zien!

 

 

 

 


DEEL JOUW FAVORIETE ROUTE

Heb je zelf een leuke route gereden die je graag met andere motorrijders wil delen? Laat het ons weten! Stuur jouw route naar route@chromeburner.com, dan voegen wij jouw route toe aan onze lijst. We kunnen GPX, ITN, TRF, TPF, KML, KMZ en TAR.GZ bestanden uploaden. Je kunt natuurlijk ook de route zelf uploaden in de MyRouteApp en ons de link sturen.