Yuasa YTX20HL (WC) Onderhoudsvrije Motoraccu

 • Capaciteit (Ah): 18
 • Merk: Yuasa
 • Accu Type: AGM
 • Gratis verzending vanaf €50,- | 30 dagen retourneren
 • Vóór 22:00u besteld, dezelfde dag verzonden mits bij ons op voorraad
 • De beste prijzen | Met onze laagste prijsgarantie
 •   4.5 op Google
omschrijving

De Yuasa YTX20HL-BS motoraccu heeft een spanning van 12V, een capaciteit(10H) van 18 Ah en een startcapaciteit van 310 A (CCA). De afmetingen zijn 175 mm lang, bij 87 mm breed, bij 155 mm hoog.

De Yuasa YTX20HL (WC) onderhoudsvrije motoraccu maakt deel uit van ons assortiment onderhoudsvrije motoraccu’s (deze worden ook wel AGM accu’s genoemd). De naam zegt het eigenlijk al, je hoeft deze accu niet te onderhouden nadat je het in jouw motor geïnstalleerd hebt. Je kan meteen ongestoord de weg op en je hoeft ook niet bang te zijn dat de Yuasa YTX20HL (WC) lekt, aangezien het volledig afgesloten is (VRLA). Deze onderhoudsvrije motoraccu heeft daarnaast een langere levensduur dan de goedkopere conventionele accu’s en zijn ook nog eens krachtiger!

extra informatie
Merk Yuasa
Is on Sale Nee
Accu Type AGM
Capaciteit (Ah) 18
CCA (A) (EN) 310
Voltage (V) 12
Inbouw Sterke Hellingsgraad
Lekdicht Ja
Lengte x breedte x hoogte 175 x 87 x 155 (mm)
Lengte (mm) 175
Breedte (mm) 87
Hoogte (mm) 155
maattabel
reviews
Sluiten
U plaatst een review over: Yuasa YTX20HL (WC) Onderhoudsvrije Motoraccu
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

faq

Wat is het verschil tussen de waarde in A en de waarde in Ah?

De waarde in A is de koudstartcapaciteit (CCA). Deze geeft aan hoeveel Ampère de accu kortstondig kan leveren bij lage temperaturen. Simpel gezegd: hoe hoger de CCA-waarde, hoe beter de accu geschikt is om een zware motor te starten. De waarde in Ah is de capaciteit. Deze waarde geeft aan hoe lang je een constante stroom kunt trekken uit de accu. Simpel gezegd: hoe hoger de capaciteit, hoe langer je de verlichting kunt laten branden tot de accu leeg is.

Welke types accu zijn er?

Wij verkopen grofweg 4 verschillende type accu's;

 • De conventionele accu’s, dit zijn normaal gesproken de best geprijsde accu’s, deze moet je zelf bijvullen en vergen dus ook enig onderhoud.
 • De onderhoudsvrije accu’s, denk hierbij aan SLA, VRLA, AGM accu’s. Deze accu’s zijn grofweg gezegd de middenklassers. Ze zijn volledig afgesloten, en vergen verder dus ook geen onderhoud.
 • Gel accu’s, deze accu’s zijn ook onderhoudsvrij, maar hebben een beduidend lagere zelfontlading. Je hoeft deze accu’s dus niet gelijk aan de druppel lader te hangen wanneer je een tijd niet gaat rijden. Deze Gel vallen wel in het hogere segment.
 • Lithium-ion accus, deze accu’s kan je het best vergelijken met de batterijen uit je mobiel, ze zijn een stuk kleiner en lichter dan elke andere batterijen die we verkopen. Tevens hebben ze een hogere start capaciteit. Maar daartegenover ook een lage (AH).

Welk soort druppellader heb ik nodig?

Het is niet altijd direct duidelijk welke druppellader past bij jouw accu. Daarom geven we een aantal aandachtspunten om je de juiste keuzen te helpen maken.

 • Controleer het voltage, de meeste motor accu’s zullen 12V zijn. Het voltage van je accu moet overheen komen met dat van de druppellader, over het algemeen zult u dus ook een 12V lader Nodig hebben.
 • Controleer de capaciteit van de accu: De accu capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah). De capaciteit staat vermeld op de motoraccu zelf. Verder staat bij de druppelladers vermeld wat de minimale en maximale capaciteit is zodat je kunt nagaan of de accu aansluit bij de druppellader.
 • Controleer het type accu: Het is belangrijk om de verschillende soorten accu's te onderscheiden. Wij maken een onderscheid tussen 4 type accu’s : Conventioneel, onderhoudsvrij, gel en lithium-ion (zie de vorige FAQ vraag). Bij een Lithium accu hoort dus ook een Lithium lader.
 • Als je nog verder vragen hebt omtrent het kiezen van de druppellader kan er altijd contact worden opgenomen met onze klantenservice! Wij zorgen ervoor dat u de juiste druppellader kiest!

Wat is het voordeel van een Lithium-Ion accu?

Een Lithium-Ion accu is zeer licht van gewicht, heeft een hoge koudstartcapaciteit en kan in elke mogelijke oriëntatie geplaatst worden. Daar staat tegenover dat ze gevoeliger zijn voor lage temperaturen en ze een lagere capaciteit hebben en dus sneller leeg gaan als je het contact van de motor aan laat staan, of als de motor slecht start en dit te lang duurt.