Summer clothingSummer clothing

5 tips om koel te blijven in de zomer!

Het is volop zomer en dat is te merken aan de warme(re) dagen. Hoewel het heerlijk is om te gaan toeren met je motor, kan het soms zelfs wat aan de hete kant zijn. In deze blog geven we je 5 extra tips hoe je koel kunt blijven in de zomer tijdens het motorrijden.

1. Zorg vol voldoende hydratatie 

Tijdens de warme zomerdagen is het altijd belangrijk om genoeg water te drinken. Zo geldt dit natuurlijk ook tijdens je rit. Om niet steeds iedere paar minuten te hoeven stoppen is er een passende oplossing, namelijk een drinkzak! Afhankelijk van het type drinkzak, kan je het opbergen in je pak/jas, hump of rugtas. De drinkslang wordt dan vervolgens via de helm bevestigd zodat je met gemakt kunt drinken. Om de drinkslang te kunnen bevestigen in de helm dient er een uitsparing te zitten. In ons assortiment hebben we verschillende drinkzakken van Spidi zoals de Spidi Hydroback touring

Spidi HydrobackSpidi Hydroback
Motorcycle jacketMotorcycle jacket

2. Kies voor een doorwaai motorjas 

Hoewel het soms verleidelijk kan zijn om zonder motorjas op pad te gaan, raden we dit sterk af. Speciaal voor de zomer zijn er namelijk doorwaai jassen ontwikkeld. Dit zijn jassen met enorm veel ventilatie. Bij deze motorjassen waait de wind als het ware door de jas heen. Dit kan verkoelend aanvoelen tijdens warme dagen. De jassen kunnen gemaakt zijn van leer of textiel. Zo kan de wind goed door textiel heen waaien en bij leer dienen er geperforeerde stukken op te zitten. We adviseren om deze jas te dragen bij temperaturen vanaf 25 graden omdat het anders best fris kan worden op de motor.

3. Overweeg een koelvest 

Wanneer de hitte bijna ondraaglijk wordt, heb je misschien wat extra hulp nodig om koel te blijven. Koelvesten bieden hier de perfecte oplossing voor.  Er zijn verschillende soorten namelijk, namelijk koelvesten die je nat moet maken of vesten waar je water in moet doen zodat je jas verder niet nat wordt. De meeste koelvesten blijven tot 8 uur lang koel waardoor je heel de dag kan blijven genieten.  

Zo hebben we in ons assortiment ook een koelvest van Macna. Het Hybrid koelvest van Macna is gemakkelijk te gebruiken. Dit vest dient nat gemaakt te worden waardoor het water in het vest gezogen wordt. Tevens kunnen hier ook Macna Cool packs in bevestigd worden voor een andere verkoeling.

Base layerBase layer
MotorcyclistMotorcyclist

4. Ga voor een compleet geventileerde outfit

Aangezien je tijdens het motorrijden verschillende soorten uitrusting nodig hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk belastend is tijdens de rit. Voor warme dagen kan dus dikke en zware kleding een echte belemmering zijn voor je.

Zo kan er bij helmen gelet worden op extra lichte helmen, bijvoorbeeld van het materiaal carbon. Hierbij is het ook niet geheel onbelangrijk om een helm te dragen met voldoende ventilatie. Dit is voor de warme dagen alleen maar een voordeel voor de circulering van de lucht in je helm. 

Voor een jas of broek is het aan te raden om ook voor veel ventilatie te kiezen. Dit kan door middel van geperforeerde stukken of bijvoorbeeld ventilatie ritsen. Dit zodat het bovendeel en onderdeel van het lichaam minder snel gaat zweten en je het dus minder warm hebt.

5. Een ijsje? Ja graag!

Onze laatste tip, maar zeker niet de minste, is om tussendoor verkoeling te zoeken als je niet op de motor zit. Plan genoeg leuke tussenstops in bij bijvoorbeeld lokale ijssalons zodat je kunt genieten van een heerlijk, welverdiend en verkoelend ijsje. Wij kunnen niet wachten om op de motor te stappen en de lekkerste ijssmaken te ontdekken!