Best motorcycle jackets for winterBest motorcycle jackets for winter

De beste winterjassen onder de €300

Draai jij je hand niet om voor koudere dagen en stap jij door weer en wind op de motor? Dan is een goede uitrusting essentieel. Want slecht weer bestaat immers niet, alleen slechte kleding ;) Speciaal om jou goed de winter door te krijgen, hebben we 5 winterjassen op een rijtje gezet, allemaal onder de €300. Maar wat maakt een jas nu een winterjas? De jassen in dit rijtje hebben op zijn minst een thermovoering tegen de kou en een waterdicht membraan tegen de weerselementen. Klaar voor wat inspiratie? Lees dan snel verder.

Knox Dual Pro Jacket

Beschik je over een protectievest en wil je dit het gehele jaar door kunnen gebruiken? Dan is de Knox Dual Pro 3-in-1 jas de ideale toevoeging op je outfit. De Dual Pro is onderdeel van de seasonless collectie, zodat je ‘m zowel in de zomer en lente als in de herfst en winter kunt dragen. De jas zelf bestaat uit twee lagen, namelijk uit een softshell buitenjas en een thermo binnenjas, die ook als aparte jas gedragen kan worden. De buitenjas heeft een 10K gelamineerd membraan dat water tegenhoudt en tegelijkertijd ventileert. Om de jas wat warmer te maken, is er microfleece aan de voering toegevoegd. Dit helpt bij het reguleren van je temperatuur en zorgt voor extra comfort. De binnenjas is gemaakt van Thermolite Plus materiaal, zodat je heerlijk warm blijft als de temperatuur daalt. De Dual Pro is voorzien van meerdere zakken, zodat je jouw waardevolle spullen en accessoires mee kunt nemen. Andere eigenschappen die deze jas ideaal voor de winter maken, zijn een windproof capuchon, die je onder je helm kunt dragen en duimlussen, zodat er geen kou via je mouwen binnen komt. Al met al een veelzijdige en stijlvolle jas, die in zowel een mannen- als vrouwenvariant beschikbaar is!

Knox Dual ProKnox Dual Pro
Dainese Tempest 3Dainese Tempest 3

Dainese Tempest 3 D-Dry Jacket

De Tempest 3 van Dainese is een echte all-round touring jas die je ook het gehele jaar kunt gebruiken. De jas is uitgerust met een D-Dry membraan, zodat je van de wind en regen geen last hebt. De uitneembare thermo jas zorgt ervoor dat je lekker warm blijft als het koud is en de ventilatieritsen zorgen er in de zomer juist voor dat je voldoende ventilatie krijgt. Waar de Tempest 3 verschilt van de Dual Pro, is dat deze ook is uitgerust met protectie. De jas heeft level 2, type B beschermers op de ellebogen en schouders. Daarnaast kun je de jas upgraden met een rugprotector en borstprotector voor extra bescherming (protectoren niet inbegrepen). Tot slot kun je de jas zo goed mogelijk op je lichaam aan laten sluiten vanwege de aanpassingsmogelijkheden op de taille en mouwen. Een jas waarmee je op avontuur kunt!

Alpinestars Andes V3 Drystar Jacket

Nog zo’n mooie adventure en touringjas is de Andes V3 motorjas van Alpinestars. Met deze jas ben je door weer en wind verzekerd van comfort. De Andes V3 heeft een waterdicht en ademend D-Dry membraan en het DVS ventilatiesysteem zorgt voor een hoge mate van airflow. De jas heeft elleboog- en schouderbescherming en is voorbereid op rug en borstbescherming. De mouwen zijn voorgevormd, voor optimaal comfort, zodat je urenlang op de motor kan blijven rijden. De Andes V3 is klaar voor elk terrein!

Alpinestars Andes V3Alpinestars Andes V3
Dainese MayfairDainese Mayfair

Dainese Mayfair D-Dry Jacket

Houd je meer van een casual stijl en heeft een adventure en touring jas voor jou iets te veel poespas? Dan is de Dainese Mayfair misschien de jas die je zoekt! De Mayfair lijkt op een reguliere winterjas, zodat je ‘m ook nog goed buiten het motorrijden om kan dragen. De jas is voorzien van een gelamineerd waterproof D-Dry XT membraan, waardoor zelfs heftige regenbuien je niet binnen houden. De thermovoering is uitneembaar, zodat je de jas ook nog goed in de herfst en lente kunt dragen. De capuchon is afristbaar en de smartphone waterproof zak zorgt ervoor dat jouw waardevolle spullen droog blijven. De Mayfair is voorzien van elleboog- en schouderbescherming, zodat je beschermd rondrijdt. Al met al de ideale jas voor in het stadsverkeer!

Rev'it! Afterburn H2O Jacket

Om in het straatje van de urban jassen te blijven, hebben we ook nog de Rev’it! Afterburn H2O toegevoegd. Deze jas is net als de Mayfair een mooie kruising tussen een sportieve en urban jas, ideaal voor dagelijks gebruik. Het Hydratex Mesh G-liner membraan in de binnenvoering in combinatie met gesealde naden zorgt voor de nodige waterdichtheid. De Afterburn heeft dunne SEESMART elleboog- en schouderprotectoren en de jas is voorbereid op een rugprotector. De jas heeft een uitneembare thermovoering en afritsbare capuchon. De reflectie zorgt ervoor dat je in het stadsverkeer goed zichtbaar bent en met de twee voorzakken en binnenzak heb je jouw persoonlijke spullen binnen handbereik.

Rev'it! AfterburnRev'it! Afterburn