World Ducati WeekWorld Ducati Week

World Ducati Week 2022

Na 4 jaar wachten is het eindelijk weer zover: World Ducati Week 2022 staat weer klaar om een ​​buitengewoon weekend vol emotie, passie en plezier te worden. Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli zal de 11e editie van de World Ducati Week plaatsvinden op het Misano world Circuit in Italië.

Wat is de world Ducati week

Op de World Ducati Week zullen mensen van alle nationaliteiten, leeftijden, geslachten, persoonlijkheden aanwezig zijn. Maar ook zullen er verschillende soorten motorrijders aanwezig zijn. Zo zijn er mensen die ervan houden om tussen dorpjes en kronkelige weggetjes te rijden maar ook offroad rijders en motorrijders die het liefst het asfalt verslinden op het circuit. De World Ducati week is de perfecte gelegenheid de passie voor motoren te delen. Het motto van de Ducati week is dan ook: "Let's Ride as One".

Ducati riderDucati rider
World Ducati WeekWorld Ducati Week

Wat is er te doen?


Tijdens de World ducati week zijn er veel evenementen en activiteiten waarnaar je naartoe kunt gaan. Een van de spannendste Evenementen gedurende het weekend is de Race of Champions. Dit is een bloedstollende race waarbij de Ducati rijders van nu en vroeger het op het circuit tegen elkaar opnemen wat zorgt voor een fenomenale show. De Kaarten voor deze evenementen zijn verkrijgbaar via de ducati website en kunnen worden gekocht als visitor pass (passagier/deelnemer te voet) of als een biker pass (deelnemer met motorfiets).

Na aanschaf van een pas heb je toegang tot alle openbare ruimtes van het evenement en kun je deelnemen aan vele activiteiten. Deze activiteiten zijn erg variërend. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden,testritten met ducati modellen, meet en greet te hebben met bekende ducati rijders. Het is zelfs mogelijk om gesprekken te hebben met ducati ingenieurs, ontwerpers en experts. Kaarthouders van World ducati weekend krijgen bovendien korting op een kaartje voor het ducati-fabriek en museum in Borge Panigale.

Biker Pass € 55

Visitor Pass € 45

Rookie 18/25 Biker € 35

Rookie 18/25 Visitor € 30

Motorcyclist DucatiMotorcyclist Ducati
Ducati RiderDucati Rider

Minderjarigen onder de 18 jaar evenals personen met een handicap en hun begeleiders geldt gratis entree. Deze editie heeft ook een speciale prijs voor 18- tot 25-jarigen die kunnen profiteren van de zogenaamde rookie prijs, deze rookie prijs geldt voor zowel 1-daagse als 3-daagse passen. Er is ook een lagere prijs gereserveerd voor DOC-leden, alleen voor actieve leden van de Official Ducati Club voor 2022. Neem voor meer informatie contact op met het officiële DOC voor uw regio.

Ben jij net als ons enthousiast geworden voor het World Ducati weekend. Neem dan gerust een kijkje op de Ducati website om jouw kaartje te bemachtigen.