GSX-R Contact

Een sportieve en gezellige motorclub!

Wie zijn GSX-R Contact?

Onze club bestaat zo’n 27 jaar en ons uitgangspunt als GSXR Contact is genieten van en met onze Gixxers.

Elk seizoen organiseren wij vanaf eind maart t/m oktober gemiddeld 2 clubritten en/of andere evenementen per maand. Een aantal van deze ritten worden in het buitenland georganiseerd; zo gaan we elk jaar begin juni een dag of 4/5 naar noord-Italië om daar lekker in en in de omgeving van de Dolomieten te genieten van de bochtige wegen en de prachtige natuur. Met name die omgeving is de ideale ‘speeltuin’ voor onze stalen rossen en daar gieten we dan ook met volle teugen. Verder laten ons natuurlijk verwennen in een goed hotel, waar we onze motoren ook veilig kunnen stallen.

Ook gaan we jaarlijks met een aantal leden voor een lang weekend – 3 dagen - naar een mooi stuur-gebied in Duitsland om daar van onze Gixxer’s te genieten. Ook hier proberen we zoveel mogelijk de snelweg te vermijden en de bochtenrijke secundaire wegen te vinden.

Verder beslaan de overige clubritten doorgaans één dag – zaterdag of zondag – in de diverse provincies van Nederland, waar natuurlijk ook nog steeds prachtige tours kunnen worden uitgezet. Dit wordt gebruikelijk uitgevoerd door leden die daar in de buurt wonen en dus het betreffende gebied op hun duimpje kennen. Bij grote leden opkomst wordt er in subgroepen van maximaal 7 motoren gereden. Voor elk van deze subgroepen is een aparte voorrijder, die op zijn beurt ook een vaste achter rijder aanwijst. Ook is de afspraak om onderweg niet onderling in te halen en regelmatig ook in de spiegels te kijken of degene die achter rijdt, nog steeds volgt. Als die rijder in de spiegels kleiner wordt of zelfs niet meer zichtbaar is, gaat het tempo wat naar beneden of wordt er even gestopt totdat de groep weer compleet is. Op deze manier houden we de groep(en) compleet en raken we niemand kwijt.

Dan wordt er ook nog regelmatig door een aantal sportievere leden deelgenomen aan circuitdagen; meestal in Nederland op het circuit van Zandvoort of dat in Assen, maar ook op circuits in België en Frankrijk zijn we regelmatig te vinden!

Tot slot zijn er soms ook nog zogenaamde ‘technische’ dagen. We bezoeken dan andere motor-gerelateerde bedrijven, welke bereid zijn om een delegatie van onze club een rondleiding in het bedrijf te geven. Ook dit zijn leuke, maar vooral erg interessante uitstapjes. Réte-interessant!!

Ben je eigenaar van een GSX-R model en spreekt deze club je aan? Kijk dan eens op: www.gsx-r.nl en schrijf je in als lid. Voor het luttele bedrag van slechts € 25,- per jaar ben je lid van deze club. Je kunt ook eerst een keertje met een zogenaamde ‘open’ rit meerijden om het sfeertje te proeven en daarna een besluit nemen om lid te worden.

Voor de goede orde: GSXR Contact is een “echte club” en indertijd door een paar enthousiaste GSX-R eigenaren officieel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als Vereniging. We hebben daarom ook een (4-koppig) bestuur.

Exclusief voor onze leden hebben we eigen club-merchandise. Nieuwsgierig geworden? Klik dan ook hiervoor even door naar onze website.

Ben je benieuwd naar onze andere blogs?

Klik dan op één van de onderstaande links om meer te zien van de mooiste routes, de beste motortips of onze andere blogs.