Visibility on your motorcycleVisibility on your motorcycle

Hoe houd je je handen warm in koude temperaturen?

De winterperiode breekt bijna weer aan. Dat betekent dat de temperaturen ook flink kunnen afnemen en het dus koud is tijdens het motorrijden. Vaak worden je handen als eerste het koudst. Wij hebben hier de beste opties hoe jij je handen warm kunt houden tijdens deze koude temperaturen.

Thermische voering handschoenen

In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten handschoenen die geschikt zijn voor het winterseizoen. Deze handschoenen zijn vaak waterdicht en hebben een thermal lining. De thermal lining is een binnenvoering die de handen warm houden tijdens de rit. Het is als het ware een extra laagje in je handschoen. 

Zo hebben we in ons assortiment enkele handschoenen van Rev’it!. Een voorbeeld hiervan is de Rev’it! Taurus GTX handschoen. Deze is voor de koude dagen warmer als handschoenen zonder lining.

Colorful motorcycle helmetColorful motorcycle helmet
Visibility in the darknessVisibility in the darkness

Verwarmde handschoenen

Om extra warme handen te krijgen tijdens je rit hebben wij verwarmde handschoenen van verschillende merken. Zo zijn er verwarmde handschoenen van het merk Macna, Five en Claw. Deze handschoenen worden allemaal verwarmd door middel van oplaadbare batterijen. Bij sommige merken zit er dan een batterij bij de pols en bij sommige kun je zelfs de batterij via de jas dragen. Met deze optie heb je geen blokje in de weg zitten en heb je er tijdens de rit ook minder last van. 

Het is ook mogelijk om lossen en extra batterijen te kopen. Hierdoor kun je snel afwisselen en heb je altijd verwarmde handschoenen. De oplader zit vaak niet inbegrepen en dient er dan ook los bij gekocht te worden. De batterijen voor de verwarmde handschoenen van Macna hebben wij ook op de website. 

Om geheel verwarmde handen te krijgen tijdens de rit zijn deze handschoenen ideaal. Het verwarmd de handen volledig waardoor je extra warme handen krijgt.

Verwarmde handvatten

Ook is er een optie om verwarmde handvatten te kiezen. Dit zijn handvatten van het merk Tecno Globe. Deze handvatten worden bevestigd over de bestaanden handvatten. Deze passen dan ook op een 22mm handvat en zijn beschikbaar in twee lengtes, 120 mm en 130 mm. Er zitten maar liefst 5 verschillende verwarmingsstanden op zodat je het precies kan instellen naar jouw wens.

Het nadeel van deze verwarmde handvatten is dat je vaak alsnog koude vingertoppen hebt omdat deze niet continu om het handvat zitten. Het voordeel van deze handvatten is dat je het kan gebruiken met je eigen handschoenen.

Macna Night-EyeMacna Night-Eye
High-vis motorcycle clothingHigh-vis motorcycle clothing

Onderhandschoenen

Om warme handen te krijgen terwijl je je eigen handschoenen draagt hebben we als laatste optie nog undergloves. Dit zijn dunne handschoentjes die onder de eigen handschoenen gedragen kunnen worden. Deze houden vaak beter warmte vast waardoor je minder snel koude handen krijgt. Dit is een goede optie als je niet zo’n warme handschoenen van jezelf hebt dan krijg je met deze undergloves als het ware een extra laagje voering.