MC Keizer Karel

Maak kennis met één van de oudste motorclubs van Nederland!

Wie zijn Keizer Karel?

Wij zijn een motorclub uit de regio Nijmegen en we richten ons op Gelderland, Noord-Limburg en Oost-Noord-Brabant. Maar uiteraard is iedereen welkom, ongeacht leeftijd of merk van de motor. De vereniging is opgericht in 1955 en daarmee zijn wij één van de oudste motorclubs in Nederland, maar we willen een club zijn die meegaat met de tijd en waar jong en oud samen rijden. De laatste jaren hebben we gemiddeld 85 leden!

Onze toercommissie zorgt ieder jaar voor een goed gevulde toerkalender. In het seizoen, van maart tot en met november, hebben we gemiddeld iedere twee weken een gezamenlijk rit. De meeste ritten worden door leden zelf uitgezet waarbij we soms ook over de grens naar Duitsland gaan. Daarnaast rijden we ook regelmatig mee met ritten van andere clubs. Zij weten immers de mooiste weggetjes in hún regio.

Onze Marikenrit, Wildrit en Beat-Batten-rit staan op de kalenders van de KNMV en het Loot. De opbrengst van de Beat-Batten-rit gaat naar een stichting ter bestrijding van deze ziekte. Ook leveren wij verkeersregelaars en hand- en spandiensten aan de stichting Jumbo–Run.

We sturen de routes naar onze leden toegestuurd in de vorm van een gpx-bestand. Heb je geen navigatiesysteem, is dat geen probleem. Er wordt namelijk altijd gereden in kleinere groepjes met een voorrijder. De meeste ritten hebben een lengte van +/- 200 kilometer en worden voornamelijk verreden op zondagen. Ook hebben we ritten op zaterdagen, deze hebben vaak een lengte van 300 kilometer of een midweekrit. Een avondrit heeft meestal een lengte van 70-80 kilometer. Vaak hebben we een reisdoel in de vorm van een excursie of een bezichtiging. Twee keer per jaar hebben we een barbecue.

In de week van Hemelvaart organiseren wij onze z.g. Buitenlandse Reis. Dan gaan we met een grote groep naar een camping (met huisjes) ergens in Europa om vanuit daar dagtochten te maken. In het voor- en najaar boeken we graag een lang weekend in een hotel. Natuurlijk in een omgeving met heuvels en bochtige wegen zoals het Saar-of Sauerland, of de Ardennen om lekker een potje te sturen.

Voor onze activiteiten maken we graag gebruik van een zaal van De Markies in Wijchen (Alverna). Iedere tweede woensdag van de maand hebben we een clubavond bij De Markies. Deze avonden hebben diverse thema’s. Dit kan een EHBO avond zijn, er komt een monteur die laat zien hoe je zelf een band repareert, een spreker wordt uitgenodigd om over een bijzondere motorreis te vertellen, of we kijken een film terug van onze eigen evenementen. We promoten veilig rijden en geven een premie voor deelname aan een VRO-cursus (voortgezette Rij Opleiding).

Ons maandelijkse clubblad “Onderweg” informeert leden over afgelopen en toekomstige ritten, evenementen en andere wetenswaardigheden.

is toch veel leuker! Dan kun je je hobby delen met gelijkgestemden, natuurlijk het liefst op een terrasje in de zon in een gebied waar je normaal niet zo gauw komt. Wij zijn een club waar gezelligheid voorop staat!

Ben je een rijder die nog niet zo ervaren is? Dan is een motorclub zeker aan te bevelen om te leren van de ervaren leden. Wil je een keertje (vrijblijvend) meerijden om te kijken of onze motorclub iets voor jou is? Dat kan altijd! Kijk voor meer informatie op www.mckeizerkarel.nl of neem contact op via info@mckeizerkarel.nl.

Check hieronder onze andere blogs!