20Mooie passen in Europa 2022

Vorig jaar stippelde ChromeBurner speciaal voor jou de allermooiste motorroutes uit in Europa. Een jaar later vinden wij het dan ook een mooi moment om de blog in een nieuw jasje te steken. ChromeBurner neemt jou mee in enkele updates over de mooiste passen om te rijden op de motor in Europa. Jij kunt nu een geheel vernieuwde blik krijgen op de routes die nu populair zijn en waar je je dan natuurlijk zo snel mogelijk wilt bevinden. Ben jij er klaar voor om je te laten inspireren voor je volgende trip op de motor? Lees dan vooral verder…

Smokkelroute - Andorra

We trappen deze lijst af met de smokkelroute in Andorra. Het startpunt ligt in Andorra la Vella. Het belooft een reis vol uitdagingen te worden. Zo kom je op de motor vooral terecht in gebieden waar doorgaans geen geasfalteerde wegen liggen. Dit maakt dat je in Andorra offroad zal moeten rijden op je motor. Zo rijd je langs prachtige beekjes en de oostelijke kant van de Pyreneeën richting Spanje. Deze route bedraagt 185 kilometer en staat bekend als de zogeheten smokkelroute.

ChromeBurner adviseert je ten alle tijde om de juiste motor mee te nemen naar de Andorra. Dit is belangrijk, omdat je anders continu bezig bent met je motor en daardoor minder van de route kunt genieten.

Op de smokkelroute kun je weinig hotels vinden. Regel je verblijf daarom altijd vooraf, zeker in de drukte van het hoogseizoen!

De échte offroad motor fanaat is nog beter af door te overnachten in een tent. Zo ben je gegarandeerd van de ultieme offroad ervaring!

 

 

Sa Calobra - Mallorca

Hoewel deze motorroute met zijn 9.5 kilometer vrij klein is, kent deze route vlijmscherpe haarspeldbochten die je verder brengen langs steile rotsformaties en via diepe afgronden omhoog leiden naar de top. Aan het einde van deze route heb je uitzicht over de mooiste delen van het eiland.

Sa Calobra kent veel rotsen en variaties in hoogte. Tijdens het bewonderen van de Sa Calobra zul je weinig last ervaren van het toerisme. Je zult de beste ervaring hebben als je deze motorroute bezoekt in de lente of de herfst. Doordat je dan buiten het seizoen rijdt, is het vrij rustig. Daarnaast zijn de vliegtickets naar Mallorca waarschijnlijk ook een stuk goedkoper, waardoor je meer budget zult hebben om een goede motor te huren.

 

 

Trollstigen - Norway

De Trollstigen (Trollenroute) beschikt over een route van 20 kilometer, met 11 vlijmscherpe bochten en een schitterend uitkijkpunt dat je uitzicht geeft op verschillende watervallen. Deze route wordt beschouwd als een uitdagende motorroute in Noorwegen. Wees dus goed voorbereid en zorg ervoor dat je motor in goede staat verkeert. Daarnaast dien je goed uitgerust te zijn voor deze motortrip naar Scandinavië. Denk eraan de juiste motorkleding te dragen en wees je bewust van de weersveranderingen.

Deze motorroute brengt je over en langs diverse watervallen. Je bent dus verzekerd van een prachtig uitzicht! Daarnaast zijn er op deze route genoeg plekken om even te stoppen, bijvoorbeeld om de omgeving vast te leggen op de foto! Er zijn veel smalle wegen, dus ChromeBurner adviseert je om voorzichtig te rijden op jouw motor.

Bovenop de berg zijn er verschillende uitkijkpunten met een prachtig zicht over de weg, de bergen en valleien. Al met al beschikt deze route over indrukwekkende natuur en architectuur.

In de winter is de Trollstigen afgesloten voor verkeer. Door de sneeuw is het niet mogelijk om in deze periode te rijden met je motor. Als er in de zomer sneeuw valt kan het voor komen dat deze weg dus niet bereden kan worden. Controleer daarom altijd voor vertrek de status van de wegen.

Grossglockner - Oostenrijk

De Grossglockner is één van de hoogste wegen in Oostenrijk en verbindt Karinthië met Salzburg. Deze route telt maar liefst 36 bochten en is 48 kilometer lang. Deze motorroute typeert zich door een hoogte van 2504 meter, waarbij je ontzettend veel opties hebt om tussendoor even te stoppen en van je motor af te stappen om te genieten van het uitzicht. Het is alleen mogelijk om deze route te rijden van begin mei tot eind oktober. Door sneeuwval op deze hoogte is de weg grote delen van het jaar afgesloten. In juni, juli en augustus is deze route het langst geopend: van 05:00 tot 21.30 uur.

Vertrek vroeg in de ochtend of buiten het hoogseizoen zodat je optimaal kunt genieten. Let wel op, de Grossglockner is een tolweg wat betekent dat je moet betalen om gebruik te maken van de weg.

 Asturië - Spanje

In de Golf van Biskaje ligt een nog voor de meeste Nederlanders vrij onbekend gebied om motor te rijden genaamd Asturië. Asturië is een prachtige streek met veel onbekende plekken. Deze route bedraagt 882 kilometer, dus er zijn genoeg plekken om deze Spaanse streek te ontdekken. Via deze route rijd je de helft van de tijd langs de zee, de andere tijd door parken, natuur en bergen.

Dit zijn dé door ChromeBurner aangewezen motorroutes voor 2022. Weet jij al wat de volgende bestemming op je motor wordt?