Jouw motor leren onderhouden via Geratel Workshops!

Als je motor rijdt is het belangrijk dat je veilig en bekwaam op pad kan. Om ervoor te zorgen dat jij zelf goed beschermd bent zijn er helmen en motorkleding, maar net zo belangrijk is dat je motor in veilige staat is. Hier is dan ook regelmatig onderhoud voor nodig. Geratel biedt workshops aan die jou leren hoe jij je motor het best kan onderhouden. Er zijn verschillende niveaus, dus iedereen kan hier wat van leren!

Wil je jezelf vast wat inlezen over je motor rijklaar maken voor het seizoen? Bekijk dan onze blog. 

Wie is Geratel Workshops?

Geratel is een bedrijf wat workshops biedt voor motorfiets onderhoud. Het zijn cursussen waarbij je je motor leert kennen zodat je zelf je onderhoud kunt doen. Maar vooral ook weet waarom, waarvoor, hoe en wanneer er onderhoud nodig is zodat je veilig en zeker de weg op kunt. Er worden maar liefst 4 soorten workshops aangeboden op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen wat te leren is. Het is gevestigd in Schijndel en de workshops worden gegeven door Lucy van Ostade. Ze is gediplomeerd monteuse en heeft een enorme passie voor motoren en vindt dit prachtig om over te kunnen brengen op anderen.

Het is niet nodig om in bezit te zijn van een motor of motorrijbewijs en dus voor iedereen toegankelijk. Bij iedere workshop is koffie, thee, fris en lunch inbegrepen. Na afloop krijgt iedereen een goed gevulde goodiebag mee naar huis met leuke producten, kortingen en natuurlijk een certificaat.

De basis workshop

0In deze workshop wordt vooral ingegaan op de basis van motoronderhoud. De algemene onderdelen van de motor komen aanbod en hoe je je motor het beste kunt onderhouden. Verdere factoren die voorbij komen is alles over je accu, olie, bougies, remblokken, zekeringen, ketting, luchtfilter en je uitlaat. Deze workshop wordt ook echt praktijkgericht gegeven zodat dit makkelijker is om dit later toe te passen. Zo kun je met je eigen motor komen om hieraan te sleutelen, maar er is ook een speciaal geprepareerde motor aanwezig waaraan gesleuteld kan worden. Tijdens de workshop worden verschillende situaties gesimuleerd zodat je hier op in kunt leren spelen en weet wat je moet doen wanneer het echt gebeurt. Na deze workshop kun jij je motor goed onderhouden en veilig de weg op! 

De vervolg workshop

Ken je alle onderdelen van een motor al en weet je waar ze voor dienen? Maar wil je zelf graag weten hoe je een beurt uit kan voeren? Dan is dit wellicht een goede workshop voor jou!

Bij de vervolg workshop wordt er dieper ingegaan op de onderdelen van de motor. De basis workshop is echt om kennis te maken met een motor en alle onderdelen die hierin zitten. De vervolg workshop gaat wat meer op in welke onderdelen er gecontroleerd of vervangen moeten worden bij een beurt en om dit zo goed mogelijk te laten zien wordt er ook daadwerkelijk een beurt uitgevoerd bij een motor. Ook hier is het mogelijk om je eigen motor mee te nemen en om deze aan te melden voor een beurt. De beurt is kosteloos en de enige kosten die er gemaakt worden zijn van de nieuwe onderdelen die gebruikt worden.

De masterclass workshop


In deze 4 uur durende workshop wordt er ook weer gesleuteld. Dit onderwerp wordt naar keuze voor de workshop gekozen in samenspraak met Lucy. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de montage van onderdelen op de motor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: wiel monteren, remblokken vervangen, lamp wisselen, stuur vervangen, uitlaat monteren en noem zo maar op. Ook mag het totaal wat anders zijn. Dit is een goede opvolger van de ‘’Vervolg workshop’’. Er is dus veel eigen keus bij deze workshop en daarom ook zeker aan te raden voor de gevorderde kandidaten.

De special workshops


De speciale workshops worden gegeven door gastdocenten. Hierbij komt er een experts binnen een bepaald vakgebied om jou de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo leer je technieken toe te passen zoals het bewerken van metaal, wat te doen bij pech onderweg, elektra, kleppenstellen, de vering onderhouden en nog veel meer! Houd er wel rekening mee dat deze cursus wordt aanbevolen aan gevorderden. Al de mogelijke workshops worden vooraf ingepland dus houd de website van Geratel goed in de gaten om te kijken of er een interessante workshop bij zit voor jou.

Ben je enthousiast geworden?

Kortom, genoeg keuze bij Geratel. Ook al ben je nog niet zo bekend met motoronderhoud of juist wel, er is altijd een leerzame workshop voor iedereen. Het aanmelden voor een workshop kan via de website van Geratel zelf. Ook voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar hun website.