Geweldige overwinning voor RAC41 ChromeBurner bij de Bol d’Or!

Afgelopen weekend stond de jaarlijkse Bol d’Or 24-uurs race, een WK Endurance klassieker, in het zuiden van Frankrijk weer op het programma. Dit jaar een speciale editie, want de Bol d’Or vierde zijn 100-jarig bestaan met de 85e editie van één van ‘s werelds meest bekende motorwedstrijden. Het RAC41 ChromeBurner team had zich als vijfde Superstock team en zeventiende overall gekwalificeerd voor de Bol d’Or. Met Chris Leesch, Jonathan Hardt en de Nederlandse Wayne Tessels in het team beloofde het een spannende race te worden!

De start van een spannende race

Chris Leesch mocht de race voor het Franse Honda team openen. Door de harde wind was het in het begin van de race lastig om in een constant ritme te rijden. In de eerste uren reed het RAC41 ChromeBurner team rond de zevende plek in de Superstock klasse, maar daarna werd het al snel spannend en racete het team naar voren. Diverse teams kregen na een aantal uur problemen, maar Hardt, Tessels en Leesch hadden weinig last van problemen en voelden zich goed op de motor. Laat in de avond reden ze op de derde plek. De nacht verliep soepel en na een tijdje op de tweede plek te hebben gereden, nam het team in de vroege ochtend de leiding over! 

RAC41 Chromeburner Bol d'OrRAC41 Chromeburner Bol d'Or
RAC41 ChromeBurner RacingRAC41 ChromeBurner Racing

In de problemen?

RAC41 ChromeBurner kon in de race zelfs een voorsprong van twee ronden opbouwen, tot Wayne Tessels in de ochtend te maken kreeg met een gescheurde uitlaat. Ondanks de razendsnelle vervanging raakte het Honda-team de voorsprong kwijt, gevolgd door een spannende strijd met het Kawasaki-team. Urenlang en tot aan het einde van de race reden de teams binnen dezelfde ronde. RAC41 ChromeBurner reed aan kop en na 24 uur kwam het team als eerste Superstock team over de finish en als zevende team overall. Een fantastische zege!

Wayne Tessels over de race

Wayne Tessels zei het volgende over de Bol d’Or: “Wat een geweldige teamprestatie is dit! Jonathan, Chris en ik hebben een heel goed ritme zowel bij daglicht als in het donker. Het team heeft uitstekend gewerkt en zeer snel geschakeld wanneer er een probleem was. Het was in de laatste uren spannend, maar we hebben de eerste plek tot de finish vast weten te houden. Ik ben enorm trots op dit resultaat en op iedereen die bij heeft gedragen aan deze zege. Nu even genieten van dit prachtige resultaat en bijkomen van 24 uur racen.”

Podium RAC41 Chromeburner Bol d'OrPodium RAC41 Chromeburner Bol d'Or

Wat een finale van het seizoen met een prachtige prestatie. Wij zijn supertrots op het team! Wil je op de hoogte blijven? Volg dan Wayne Tessels en RAC41 ChromeBuner of houd onze blog in de gaten.