Italian motorcycle brandsItalian motorcycle brands

Waarom blinken Italiaanse kleding merken uit in hun vakmanschap?

Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe motor outfit kom je er snel achter dat er allerlei soorten motorkleding te koop zijn van talloze merken. Tussen deze merken is vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit net als het design en materiaal. Als je op opzoek bent naar stijlvolle designs en hoge kwaliteit ben je bij Italiaanse motormerken aan het juiste adres, want dat is waar Italië naast zijn pizza’s en de prachtige stelviopas ook om bekend staat. De grote Italiaanse motormerken Dainese en Alpinestars zijn in dezelfde hoek van Italië gevestigd en leveren al jarenlang stijlvolle en veilige motorkleding. In deze blog bespreken we de kenmerken van de verschillende Italiaanse motorkleding merken en kijken we naar de verschillen, zodat jij deze zomer stijlvol, maar vooral veilig op de motor kan stappen.

Alpinestars

Alpinestars is opgericht in 1963 in het kleine Noord-Italiaanse stadje Asolo door de Italiaanse lederhandelaar Sante Mazzarolo. Rond 1960 was de toen nog nieuwe sport motorcross erg in opkomst door heel Europa. Sante Mazzarolo zag deze trend en besloot zijn kans te pakken door met zijn technische vaardigheden een schoen te ontwerpen die bescherming bood voor deze nieuwe risicovolle sport.

Tegenwoordig behoort Alpinestars tot één van de grootste merken in de motor gear industrie en staat het al vele jaren bekend om hun stijlvolle leren racepakken. Italianen weten als geen ander hoe ze kleding moeten maken die zowel kwalitatief hoogwaardig als buitengewoon modieus is. Het Italiaanse merk is te herkennen aan het A logo (hoge kwaliteit). Bij Alpinestars bieden ze producten in veel verschillende categorieën zoals urban, touring, sport en street. Ook kun je bij Alpinestars terecht voor prachtige designs voor zowel hele motorpakken als afzonderlijke motorjassen, motorjeans en handschoenen. Doordat Alpinestars beschikt over een groot en divers assortiment is er voor ieder wat wils. Verder staan Alpinestars producten bekend om hun hoge kwaliteit, hoge veiligheidsstandaarden en een comfortabele pasvorm.

MotorcyclistsMotorcyclists
Dainese motorcyclistDainese motorcyclist

Dainese

Valentino Rossi-fan? Dan wil je zeker de motorkleding van Dainese uitproberen! De populaire motorcoureur heeft namelijk zijn naam verbonden aan dit Italiaanse merk. Dainese blinkt niet alleen uit in hun stijlvolle designs en hoge kwaliteit, maar ook in de veiligheid van hun motorkleding. Ze hebben daar ongetwijfeld de ervaringen van Rossi voor kunnen gebruiken. Dainese behoort tot een van de grootste en meest populaire motorkleding merken in de wereld. Het succes van Dainese komt natuurlijk niet alleen omdat Valentino Rossi verbonden is met het merk maar vooral door het eigentijdse stijlvolle design, veiligheid en de bijzonder hoge kwaliteit. De items worden voor gebruik uitvoerig getest op zowel straat als circuit. De motorkledinglijn van Dainese is dan ook geschikt voor alle soorten motorrijders.

In de jaren 90 kwam Barry sheene (coureur) na de zoveelste harde val met de vraag om betere bescherming voor zijn rug te krijgen. Het team van Dainese ging met deze vraag aan de slag en ontwikkelde een revolutionaire uitvinding genaamd de rugprotector. Het idee van de rugprotector was afgeleid van het schild van een kreeft.

De lederen pakken van Dainese zijn voorzien van het maximale beschermingsniveau. Dainese heeft ook textiele motorkleding waarvan de doorwaai motorkleding het bekendst is. Verder verkopen ze ook nog onderkleding en motorjeans.

Spidi

Spidi is van oorsprong een Italiaanse producent van motorhandschoenen voor wegraces. Echter heeft de ontwikkeling van Spidi niet stilgestaan en hebben ze hun assortiment uitgebreid tot een ruime collectie motorkleding. Zo heeft Spidi tegenwoordig motorpakken, motorbroeken, motorjassen, motorjeans en uiteraard nog altijd de welbekende motorhandschoenen. Spidi is een relatief nieuw en klein merk in vergelijking met Alpinestars en Dainese, maar is goed op weg om met ze te concurreren.

Spidi staat bekend om zijn passie voor design, techniek en snelheid, maar bovenal creëert het merk producten die problemen van motorrijders oplossen. Daarnaast geeft Spidi alle motorrijders vertrouwen. Zo biedt de kleding van Spidi bescherming, comfort, stijl en gebruiksgemak. Wil je degelijke kleding met een Italiaanse flair voor een eerlijke prijs dan ben je bij Spidi op het juiste adres!

Motorcyclist in sunsetMotorcyclist in sunset

Ben je geïnteresseerd en wil je meer te weten komen? Bekijk dan ons assortiment of kom langs in de winkel en we helpen je graag verder!