Adventure ridingAdventure riding

Waarom je als motorrijder Gore-Tex producten moet dragen

Gore-Tex is waterproof en windproof, maar laat waterdamp van binnen uit wel door. Dit zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen de elementen, terwijl transpiratievocht wel geventileerd kan worden. Hierdoor hoef je geen keuze te maken tussen het comfort en de functie, aangezien kleding met een Gore-Tex membraan je in beiden voorziet! Verderop in deze blog lees je meer over Gore-Tex, hoe het getest wordt, hoe je het moet onderhouden en welke motor gerelateerde Gore-Tex producten er zijn.

Wat is Gore-Tex?

Gore-Tex is een membraan gemaakt van polytetrafluorethyleen, dat in de volksmond ook wel Teflon wordt genoemd. Dit materiaal wordt opgerekt om een extreem dunne laag te creëeren die tussen de buitenstof en de binnenvoering wordt gedaan. Het membraan laat dus water van buitenaf niet binnenkomen, maar laat waterdamp wel door. Dit komt door de structuur van Gore-Tex, het is 0,01 mm dik, en heeft poriën die 700 keer groter dan een waterdampmolecuul en 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel. Bovendien is de structuur als een heg, dit zorgt ervoor dat wind niet het materiaal penetreert. Gore-Tex werd per toeval ontdekt door Bill Gore, toen zijn vader vroeg om van het materiaal Teflon voor loodgieters tape te maken.


Waarom zou ik Gore-Tex moeten kiezen?

Naast het feit dat ze de meest bekende producent van waterdichte stoffen zijn, worden ze ook het meest vertrouwd en zijn ze het meest innovatief. De producten van Gore-Tex zijn bovendien gepatenteerd, andere waterproof-membranen kunnen dus geen gebruik maken van het unieke Teflon. Ze ontwikkelen continu met hun eigen R&D-afdeling, hiermee blijven ze de concurrentie voor. De gepatenteerde technologiën worden dan ook bij elk nieuw product tot de limiet getest.

Gore-Tex ClothingGore-Tex Clothing

Welke motor gerelateerde producten met Gore-Tex zijn er nou eigenlijk?

Omdat Gore-Tex hoge kwaliteit materialen maakt, werken merken er graag mee. Naast gerenommeerde merken als Dainese, Alpinestars en REV’IT! zijn er vele producenten die verschillende producten met Gore-Tex technologieën. Er zijn motorlaarzen, motorhandschoenen, motorjassen en motorbroeken verkrijgbaar met het welbekende waterdicht membraan. Wij bieden daarom producten met Gore-Tex technologie in al deze productcategorieën.

Waterproof clothingWaterproof clothing

Tot in de kleinste details getest

Ieder Gore-Tex product wordt tijdens iedere stap in het proces van creatie getest, ieder product met Gore-Tex membraan ondergaat dan ook rigoreuze tests op het gebied van materialen en systemen in het lab. Om daarna door mensen getest te worden, want mensen kunnen uiteindelijk alleen voelen of producten opgewassen zijn tegen de echte wereld. In het lab ondergaan jassen en broeken zes verschillende tests, terwijl handschoenen en schoenen vier verschillende tests moeten doorstaan om aan de hoge standaard van Gore-Tex te voldoen.

Hoe je Gore-Tex het beste kan onderhouden

Gore-Tex producten gaan lang mee, maar door het goed te onderhouden verleng je de levensduur. De Durable Water Repellent-afwerking van Gore-Tex producten zorgt er voor dat water parelt en van de stof afrolt, maar deze DWR ‘coating’ slijt af bij normaal gebruik. Maar het slijt harder wanneer het in aanraking komt met viezigheden, onder andere door zonnebrand, vuil, wasmiddel en insectspray. Ondanks dit feit is het heel makkelijk om het DWR-laagje op je producten te herstellen. Je kan dit doen door het product te wassen, goed te laten drogen en daarna een DWR-spray aan te brengen op dit product. Volg daarbij goed de voorschriften van het betreffende product en de spray!

Blijf droog en comfortabel met Gore-Tex kleding, schoenen en handschoenen

Check hieronder de manieren waarop je jezelf, je kleding en je motor kan beschermen tijdens de donkere maanden. Bekijk alle Gore-Tex motorkleding, onderhoudsproducten voor motorkleding en krijg je de beste tips om jouw motor te stallen!