Armored shirts Armored shirts

Waarom kies je voor een protectievest?

Ben je op zoek naar handige en lichtgewicht motorkleding, maar vind je een motorjas soms wat zwaar en onhandig? Dan kan een protectievest de uitkomst bieden. De laatste jaren zijn protectievesten steeds populairder geworden en is er ruim een assortiment ontstaan. In deze blog ontdek je de voordelen van protectievesten en laten we je onze favorieten zien.

De voordelen van protectievesten

Naast dat protectievesten licht van gewicht zijn en veel bewegingsvrijheid bieden, zorgen ze ook voor bescherming in het geval van een crash. Waar protectoren doorgaans in zakken in de jas zitten, sluiten ze in een protectievest direct aan op je lichaam. Hierdoor is de kans veel kleiner dat de protectie gaat verschuiven wat normaal gesproken de werking kan belemmeren.

Protectievesten zijn te verdelen in twee verschillende groepen, namelijk vesten die impactbescherming bieden en vesten die zowel impactbescherming als slijtageweerstand bieden. De protectievesten in de tweede groep zijn gemaakt van slijtvaste materialen, zodat ze ook als motorjas gedragen kunnen worden. Aan het keurmerk op de jas is te zien of het product ook bescherming biedt tegen glijden.

Dankzij de strakke pasvorm kan je gemakkelijk een hoodie of shirt over het protectievest heen dragen. Hierdoor lijkt het alsof je geen motorkleding draagt en ga je voor de ultieme casual look.

Bowtex protectionBowtex protection
Armored shirt motorcyclistArmored shirt motorcyclist

Bowtex Standard R Shirt CE Level AA

Het is de missie van Bowtex om de gulden middenweg te vinden tussen comfort en veiligheid en dit zie je terug in alle producten. Zo ook in het Standard R protectievest gemaakt van slijtvast materiaal. Dit vest is AA gecertificeerd wat betekent dat je ‘m zowel als jas of onder je dagelijkse kledij kunt dragen. Zo rijd je rond met voldoende bescherming, zonder dat je in hoeft te boeten op je stijl. De Standard R heeft level 2 schouder- en elleboogbeschermers en een borst- en rugbeschermer zijn afzonderlijk te verkrijgen.

Pando Moto Shell Uh 02

De Shell Uh 02 van Pando Moto is een stijlvol unisex protectievest. Het materiaal is AA slijtvast. Door het stretch materiaal sluit het vest goed aan op je lichaam en voelt het comfortabel aan. Daarnaast is het materiaal warmtegeleidend, waardoor het protectievest een verkoelende werking heeft. Ideaal voor in de zomer als je er niets overheen wilt dragen. De Shell Uh 02 heeft level 1 schouder- en elleboogbescherming. Rugbescherming is apart te verkrijgen.

Pando Moto armored shirtPando Moto armored shirt
Knox Armored ShirtKnox Armored Shirt

Knox Urbane Pro Utility MK2

Knox blinkt uit in beschermende kleding en heeft een ruime keuze aan protectievesten. Zo kunnen zowel mannen als vrouwen kiezen uit 4 verschillende modellen met ieder zijn eigen eigenschappen. De Urbane Pro Utility MK2 is onderdeel van de Seasonless Collection, wat betekent dat er geen specifieke seizoenskleding is, maar dat je het protectievest als basislaag kunt dragen en vervolgens lagen kunt toevoegen afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit vest is ook AA geclassificeerd en heeft rug-, schouder- en elleboogbescherming. Het grote voordeel van de Urbane Pro Utility is dat het vest meerdere opbergzakken heeft, waardoor je gemakkelijk waardevolle spullen mee kunt nemen en klaar bent voor een avontuur!

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een protectievest? Bekijk onze collectie protectievesten om te kijken welke het beste bij jou past.