Producten 1-36 van 104

Pagina
per pagina

Producten 1-36 van 104

Pagina
per pagina

Wat maakt X-lite motorhelmen extra goed?

Het merk X-lite valt onder het Italiaanse bedrijf Nolangroup dat werd opgericht in 1972. Het bedrijf is momenteel de enige in de sector die al zijn helmen in Italië produceert via een volledig geïntegreerd productieproces. Van de ontvangst van de grondstoffen tot de uiteindelijke assemblage van het product: zij hebben het geheel zelf in handen. Met meer dan 400.000 helmen die per jaar worden geproduceerd is het de grootste producent van helmen in Europa. Nolangroup produceert helmen voor motorrijders in composietvezels onder het merk X-lite.

X-lite kent een rijke geschiedenis van innovatie

Door de inzet voor veiligheid en kwaliteit en het streven naar innovatie, heeft het bedrijf zijn plaats in de markt verdiend. Het was in feite het eerste bedrijf in Europa dat een integraalhelm in thermoplastisch materiaal produceerde. Doordat alle fasen van de productiecyclus worden beheerd vanuit het bedrijf, zorgt dit voor de constante evolutie van productietechnologie en het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen.

De productie van X-lite helmen

De productie van X-lite helmen is erg nauwgezet en kwaliteitsgericht opgezet. De grondstoffen, koolstof- en aramideglas, worden eerst onder hoge druk schoongesneden. Dit is hoe de openingen voor het vizier en de luchtinlaten tot stand komt. Het eerste deel van het productieproces eindigt met de afwerking van de X-lite helmen. Hierbij zorgt een robot voor het automatisch schuren om het oppervlak van de helm gelijk te maken. Na de visuele controles en handmatige afwerking wordt de buitenschaal geschilderd. Ten slotte maken baan-, weg- en windtunneltests het mogelijk om bruikbare prestatiegegevens te verzamelen. Zo wordt het product geperfectioneerd voor de massaproductie begint.

Ultra Carbon

De Ultra Carbon-lijn is ontstaan door voortdurende toewijding van het bedrijf aan het zoeken naar materialen en processen die zorgen voor steeds betere productprestaties. De helmen uit de Ultra Carbon-lijn van X-lite worden gekenmerkt door minder gewicht en dezelfde mechanische prestaties bij gelijk gebleven helmgrootte. De zichtbare vezels maken iedere helm uniek.

Vind ultieme veiligheid en kwaliteit in de X-lite helmen

Kies voor een helm uit de collectie en je bent verzekerd van topkwaliteit. Kom lang in onze winkel in Nieuwkuijk en pas de verschillende modellen X-lite helmen. Onze medewerkers gaan samen met jou op zoek naar een perfect zittende helm. Bestel je motoraccessoires online voor 17:00 uur en wij verzenden jouw bestelling dezelfde dag nog. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 073 200 80 20 of klantenservice@chromeburner.com.