Replica helmen

Kom alles te weten over replica helmen! Voel je als Rossi, Marquez of Zarco met een replica van de helm van de grote jongens!

Wat zijn replica helmen?

Een replica helm is een kopie van de helm waarmee een MotoGP, WK Superbikes of MXGP coureur zijn wedstrijden rijdt. Als je kijkt naar de helmen die deze coureurs op hebben, valt gelijk een aantal zaken op. Een daarvan is natuurlijk het design. Veel rijders kiezen voor een opvallend design waarmee de toeschouwers op de tribune langs de baan direct kan zien waar hun favoriete coureur is, anderzijds kan je thuis op de bank als je naar de MotoGP kijkt ook direct de rijder herkennen. Vaak kiezen de rijders ervoor om speciale designs te maken voor een bepaalde gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan wedstrijden in het thuisland van de coureur of omdat het een bepaalde feestdag is op de wedstrijddag.

Hoe herken je een replica helm?

Een replica helm herken je aan het design, waarbij vaak felle kleuren gebruikt worden om de rijder goed te kunnen onderscheiden van andere rijders en om speciale gelegenheden extra nadruk te geven. Daarnaast zijn heel veel replica helpen een exacte kopie van de helm van de coureur, dus met grote spoilers om zo aerodynamisch mogelijk te zijn en veel ventilatie om het hoofd koel te kunnen houden, letterlijk en figuurlijk! Ook is een replica geen echte replica als de naam van de rijder ontbreekt. Deze kan op een prominente plek op de helm te vinden zijn of heel subtiel in het design verwerkt.

Welke replica helmen zijn er?


1:1 replica helmen zijn exacte kopieen van die van de coureur, met alle spoilers, volledig van lichtgewicht materiaal zoals carbon en een dubbel-D kinbandsluiting en daarmee komt ook een prijs. Natuurlijk zijn er ook voor de portemonnee vriendelijkere opties. Wat je budget ook is, je kunt je favoriete coureur altijd supporten!

ONZE REPLICA HELMEN

Zijn replica helmen veilig?

De helm van een coureur is eigenlijk altijd een integraalhelm, omdat dit verreweg de veiligste manier is om je hoofd te beschermen op de motor. Toch zijn de designs van de coureurs terug te vinden op verschillende typen helmen. Wil jij je net zo voelen als Rossi, Marquez of Quartararo op het circuit? Dan is het goed om te weten dat op het circuit alleen integraalhelmen zijn toegestaan met een Dubbel-D sluiting! Daarnaast moet natuurlijk ook de rest van je outfit volledig veilig zijn met een ééndelig leren racepak, goede laarzen en handschoenen. Op straat is een Dubbel-D sluiting tevens ook de meest veilige optie overigens, maar replica helmen zijn ook met andere soorten sluitingen te krijgen om zo een stuk gemakkelijk in gebruik te zijn en ook vanuit financieel oogpunt kan voor een andere sluiting gekozen zijn. Alle replica helmen in ons assortiment zijn ECE 22.05 gekeurd en geeft de minimale eisen aan waar een helm aan moet voldoen om het keurmerk ‘veilig’ te krijgen.

Replica helm merken

Replica helmen zijn beschikbaar van verschillende merken. Iedere coureur heeft zijn eigen helm sponsor die daarna ook de helm uitgeeft voor de ‘normale’ motorrijder. Merken als AGV, Shark, Scorpion, HJC, X-Lite, Shoei en Suomy brengen regelmatig nieuwe replica helmen uit van bekende coureurs uit de MotoGP of WK Superbikes. Iedere merk heeft ook zijn eigen pasvorm en unieke features. Dus bekijk de productbeschrijvingen om te zien waarom je een bepaalde helm moet hebben!

Van welke coureurs hebben wij replica helmen?


Wij zijn gek van motorraces en daarmee ook van replica helmen. Sterker nog, de fundering van het bestaan van ChromeBurner komt voort uit de verkoop van replica helmen! We weten er dus alles van af en we hebben het grootste aanbod replica helmen van de verschillende rijders! Bekijk hieronder de rijders!

Valentino Rossi


Rossi, bijnaam The Doctor, is volgens velen the greatest of all time wat betreft motorsport. Met 9 wereldtitels op zijn naam kan je ook moeilijk ontkennen dat hij ook daadwerkelijk een van de grootste coureurs aller tijden is. Sinds heugenis rijdt Rossi met AGV helmen op en daarom zijn er in de loop der jaren ook een groot aantal replica helmen van Rossi verkrijgbaar geweest en nog steeds te koop. De prints van Vale komen terug op de 1:1 replica Pista helmen, maar ook op budgetvriendelijke jethelmen. De keuze is een reuze als het gaat om de prints van VR46!

Marc Marquez


De Ant of Cervera zoals Marquez genoemd wordt, is een coureur in de MotoGP die Shoei als helm sponsor heeft. De bijnaam van Marquez komt door zijn ietwat tenger voorkomen, maar hij weet toch een beest van een machine in bedwang te houden, ook zoals een kleine mier veel kracht heeft. Met flink wat MotoGP wereldtitels op zijn naam zijn de replica’s van MM93 zeer populair bij racefans!

Casey Stoner


Stoner was tot Marc Marquez de jongste motoGP kampioen ooit. De Australiër wordt door veel mensen nog steeds gezien als de meest getalenteerde rijder die ooit in de MotoGP gereden heeft. Zijn aparte aparte manier van racen was verrassend en kampioen worden met zowel Ducati als met Honda laat wel zien hoe capabel Casey Stoner was. Stoner hield van het racen, maar niet van de, in zijn ogen, poespas die erbij kwam zoals interviews en andere verplichtingen. Toch zijn er veel replica’s van Stoner die nog steeds uitgebracht en verkocht worden.