BowtexBowtex

Bowtex motorkleding, wat is het?

We duiken dieper in de motorkleding van Bowtex. Wat heeft Bowtex in het assortiment en wanneer draag je het? Je leest het hier!

Bowtex onderkleding voor op de motor

Bowtex is een Belgische ontwikkelaar en fabrikant van slijtvaste onderkleding voor motorrijders. Bowtex begon toen een kleine groep motorrijders op zoek ging naar een manier om veilig en goed beschermd te kunnen rijden, zonder in te boeten op stijl en comfort. De oprichter Robert kwam met het idee om slijtvaste onderkleding te ontwikkelen, die je comfortabel onder je eigen normale kleding kunt dragen. Daarbij gaat Bowtex altijd op zoek naar de gulden middenweg tussen comfort en veiligheid. Bij Bowtex vinden ze het belangrijk dat hun ecologische impact zo laag mogelijk is en dus worden komen de gebruikte stoffen uit België, Nederland en Duitsland en vindt ook de productie in zijn geheel plaats in Europa, om precies te zijn in een gespecialiseerd atelier in Portugal.

Waar is Bowtex motorkleding van gemaakt?

Hun assortiment is smal, maar goed uitgedacht en zeer breed inzetbaar voor en door alle verschillende soorten motorrijders. Op het moment bestaat de Bowtex line-up uit 3 producten, op twee verschillende niveaus qua bescherming. Laten we beginnen bij het product waar Bowtex bekend mee is geworden: de Bowtex Essential Legging. Deze legging, die direct herkenbaar is door zijn gele kleur, heeft als hoofdbestanddeel een stof gemaakt van 45% Dupont™ Kevlar® en 55% COOLMAX®. De Kevlar laag zorgt voor de benodigde slijtvastheid en de toevoeging van COOLMAX® zorgt voor een hoge mate van draagcomfort. Deze slijtvaste stof zit op alle kritieke zones van de broek. Op de plekken waar valschade zo goed als uitgesloten is, zoals in het kruis en in de knieholtes, is een sterke, comfortabele en elastische polyamide stof gebruikt. Dankzij deze constructie en met de inbegrepen, soepele SAS-TEC® TRIPLEFLEX kniebeschermers heeft de Bowtex Essential Legging als geheel het CE level A keurmerk gekregen. De gele stof op de kritieke zones is echter level AA-gekeurd voor wat betreft de slijtvastheid!

Bowtex LeggingsBowtex Leggings
Bowtex LabelBowtex Label

Hoe veilig zijn de Bowtex Standard R Legging en Shirt?

Wil je nog veiliger de weg op? Dan kun je opteren voor de Bowtex Standard R producten. Van deze serie is er naast een legging ook een shirt verkrijgbaar. Deze zijn makkelijk te herkennen aan de zwarte kleur. Dankzij de zwarte kleur en de chique afwerking kun je de Bowtex Standard R Legging en Shirt ook prima op zichzelf dragen wat vooral van pas komt als het goed weer is want dankzij hun X-panel-constructie ademen ze buitengewoon goed! De zwarte Standard R producten hebben als hoofdlaag 100% Dupont™ Kevlar® voor maximale bescherming, met dezelfde polyamide inzetstukken als de Essential legging voor een hoog draagcomfort. Het belangrijkste verschil tussen de Bowtex Essential en de Bowtex Standard R is het keurmerk: de Standard R legging en shirt zijn AA-gekeurd door de nog meer slijtvaste constructie (de stof is zelfs AAA-gekeurd!) en het feit dat bij de broek zowel heup- als knieprotectoren zijn inbegrepen en bij het shirt schouder- en elleboogprotectoren. Als je wilt kun je het shirt ook nog voorzien van een rugprotector en een borstprotector.

Benieuwd hoe veilig Bowtex onderkleding is?

Bekijk dan hier de video!

Hoe draag je Bowtex motorkleding?

In het dagelijks gebruik zijn alle Bowtex producten gelijk: je draagt ze direct over je ondergoed en trekt er vervolgens je eigen spijkerbroek, chino’s, joggingbroek, sweater, hoodie of shirt overheen en je bent klaar om te gaan! Bowtex producten kunnen gewoon bij de normale was dus ook op dat gebied is het gemak dat de klok slaat!

Bestel jouw nieuwe Bowtex onderkleding


Plaats jouw bestelling voor een Bowtex Essential Legging of de Bowtex Standard R serie vóór 17:00 en we verzenden hem dezelfde dag nog zodat je de volgende werkdag al beschermd met de motor op pad kunt!