8 tips voor een kampeeravontuur op de motor8 tips voor een kampeeravontuur op de motor

8 tips van Nikki van der Spek voor de ultieme kampeertrip

Motorrijden en kamperen. Het klinkt als het perfecte plaatje: jij en je motor op een mooi plekje met schitterend uitzicht. Volgens Nikki van der Spek is dit niet altijd zo romantisch als het klinkt. In 2014 reed zij met een aantal andere motorrijders van Nederland naar Kaapstad waarbij ze 3.5 maand in een tent heeft gewoond. In deze blog geeft ze je enkele tips om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken als je gaat kamperen met de motor.

13 juli 2023

1. Bezuinig niet op je tent

Neem een klein lichtgewicht tentje mee waar je in rechtop kan zitten en die eventueel nog overdekt wat ruimte heeft buiten de tent voor een tas en uitdampende laarzen.

 

2. Zorg voor een goed matje en kussen

Niks zo vervelend als gebroken wakker worden met pijn in je rug. Goed materiaal kost wat maar daar ga je veel plezier van hebben.

 

3. Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Koude nacht? Trek zoveel mogelijk laagjes aan en rits je slaapzak dicht tot aan je oren. Begin je er pas in de nacht aan als je al koud bent, dan is een slapeloze nacht gegarandeerd.

 

4. Muggenspray

Misschien moet deze wel op nummer 1. Grote tijgermuggen (deze vind je ook gewoon in Italië) kunnen door je motorpak heen prikken ben ik achter gekomen. Als je het tellen van de bulten de volgende dag opgeeft (ik ben gestopt bij 150 bulten), dan heb je spijt dat je niet direct met grof geweld bent begonnen.

bezuinig niet op je tentbezuinig niet op je tent
bezuinig niet op je tentbezuinig niet op je tent
bezuinig niet op je tentbezuinig niet op je tent

Bron: Nikki van der Spek

5. Zonnebrand

En ja, ook smeren als het bewolkt is! Wanneer je heel de dag met zware bewloking op het strand hebt gezeten met het flesje factor 50 naast je, maar denkt dat het niet nodig is… Dan kun je vervolgens de vochtblaren van je lichaam trekken. En geloof me, dat ligt niet per se fijn op het krappe matje in je tent ;-).

 

6. Neem niet te veel mee

Wij dachten dat we zo licht mogelijk bepakt waren, maar toch kwamen er na de reis dingen uit de koffer waarvan we niet eens meer wisten dat we ze mee hadden genomen. En dus ook totaal niet nodig hebben gehad.

 

7. Zorg voor voldoende powerbanks

Er zijn ook powerbanks die op zonne-energie werken en je dus kan opladen tijdens het rijden. Laad je powerbank onderweg op, zodat je deze weer kunt gebruiken om je telefoon op te laden wanneer je geen stroom tot je beschikking hebt.

 

8. Gun je zelf bij langdurig slecht weer een hotel of hostel

Niks zo vervelend als niks meer droog wil worden en je dag in dag uit een natte tent moet inpakken. Soms heeft een mens gewoon een bed en warm bad nodig.

"Wij dachten dat we zo licht mogelijk bepakt waren"

neem niet te veel meeneem niet te veel mee
neem niet te veel meeneem niet te veel mee
neem niet te veel meeneem niet te veel mee

Bron: Nikki van der Spek

100% genieten

Het klinkt zo misschien alsof het één van de meest vreselijke manieren van reizen is, maar als je mooi weer hebt en na een fantastische rit uiteindelijk je tent kan opzetten op een schitterend verlaten plekje met een biertje in de hand en de geur van een net aangestoken barbecue, dan is het 100% genieten!

100% genieten100% genieten
100% genieten100% genieten
100% genieten100% genieten

Bron: Nikki van der Spek