classic racing het hoog 2023classic racing het hoog 2023

Classic Racing het Hoog 2023

Als liefhebbers van klassieke motorfietsen kunnen we een evenement als Classic Racing het Hoog natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Vooral niet wanneer het letterlijk voor onze deur plaatsvindt! Op zondag 24 september vond alweer de vierde editie van dit geweldige spektakel plaats, en het was opnieuw een doorslaand succes.

Door Sanne - 27 september 2023

Terug in de tijd met klassieke races

Bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk, normaal gesproken een redelijk rustig terrein, werd voor één dag omgetoverd tot een waar racersparadijs. Een heus circuit werd gerealiseerd, en dit bood de perfecte arena voor een reis terug in de tijd.

 

In de ochtend konden de racers de baan verkennen door middel van een training. Als ervaren racer opende ChromeBurner partner Daniek van Loon elke trainingsronde. Nadat alle klasses de training hadden afgerond, was het tijd voor het echte werk. Bezoekers van het evenement werden getrakteerd op spannende retro races in verschillende klassementen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, een oldtimer-klasse en een zijspan-klasse. Met ruim 100 deelnemers verdeeld over deze klassementen, was er in elk klassement genoeg spektakel te beleven. Het grommende geluid van de motoren en de snelheid waarmee ze over het circuit scheurden, bracht een lach op het gezicht van menig toeschouwer.

wachtend voor de startwachtend voor de start
net uit de bochtnet uit de bocht
snelheidsnelheid

Klassieke motoren

Het evenement staat bekend om zijn liefde voor klassieke motoren, en dus wordt elke deelnemende motor bij aanmelding ‘gekeurd’. Je kunt hier dus niet zomaar met een moderne sportfiets komen opdagen. Dit zorgt ervoor dat de echte klassiekers in de spotlight staan en dat de ware nostalgie van de motorsport behouden blijft tijdens het evenement.

marshalmarshal
start van de zijspanklassestart van de zijspanklasse
gezelligheid tussen de races doorgezelligheid tussen de races door

Kon je er niet bij zijn?

Niet getreurd! We hebben een aftermovie gemaakt, zodat jij ook de sfeer van dit retro evenement kan proeven. Bekijk ‘m hieronder.

 

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar, want Classic Racing het Hoog is een evenement dat je simpelweg niet wilt missen! De vijfde editie van het evenement vindt plaats op 29 september 2024.