nieuw in ons assortiment: bell helmetsnieuw in ons assortiment: bell helmets

Nieuw in ons assortiment: Bell Helmets

Dit jaar introduceren wij een aantal nieuwe merken in ons assortiment. Eén van deze merken is Bell Helmets, een merk dat, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd is in helmen. In dit blog vertellen we je meer over het merk en lichten we een aantal producten uit.

Bell Helmets

De oprichter van Bell, Roy Richter, werd geboren tussen het hotrod- en race geweld in California. Het is dus niet gek dat hij een bedrijf oprichtte dat zich richtte op de tot dan toe niet vervulde behoeften van snelheidsduivels. Sinds de oprichting in 1954 is het Amerikaanse merk één van de meest iconische motorhelm merken ter wereld.

 

 “We build it to use it”

Alle producten van Bell zijn ontworpen om een specifieke behoefte te vervullen. Bell helmen zijn stijlvol, maar het doel van de helm staat altijd voorop bij de ontwikkeling ervan. Performance en authenticiteit zijn dus heel belangrijk bij Bell. Alle helmen worden ontworpen met hoogwaardige materialen en toonaangevende designs, maar ondanks deze vooruitstrevendheid houdt het merk wel altijd haar rijke historie in gedachten. Meerdere iconische designs hebben in de loop der jaren een upgrade gekregen met moderne veiligheids- en comfort standaarden. Moderne helmen in een klassiek jasje als het ware.

bell helmetsbell helmets
highlight: bullithighlight: bullit

Highlight: Bullitt

De Bullitt serie van Bell is een typisch voorbeeld van een moderne helm in een klassiek jasje. De serie wordt dan ook niet voor niets als ‘retro-future’ omschreven. De helmen in deze serie zijn gebaseerd op de legendarische Bell Star helmen uit de jaren 60 en 70, maar werden vanaf het eerste moment al opzichzelfstaande klassiekers.

Deze retro-helm is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het een functioneel kunstwerk is. Door het wijde vizier voelt de helm aan als een open face helm, terwijl het wel optimale veiligheid biedt.

Een greep uit onze Bell collectie